Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H Ελληνίδα που ξεσκέπασε το σκάνδαλο της Volkswagen


Μια ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικής και ναυπηγικής του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών αλλά και του αμερικανικού δημοσίου.
Ερευνα
Η Στεφανοπούλου πήρε μέρος στην έρευνα για τις επιδόσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και παρατήρησε τις χαμηλές επιδόσεις στην ιπποδύναμη που παρουσίαζαν τα γερμανικά αυτοκίνητα όταν υποβάλλονταν σε ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων. Οπως τελικά αποκαλύφθηκε εταιρία χρησιμοποιούσε εσκεμμένα στα οχήματά της ένα κρυφό λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.
«Οταν ήρθε η ανάλυση ήταν πασιφανές σε μένα τουλάχιστον ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ηταν αντίθετα στους νόμους της φυσικής με την υπάρχουσα τεχνολογία οι συγκεκριμένοι κινητήρες να έδιναν τόση ισχύ με τόσο χαμηλή εκπομπή ρύπων. Αρα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία της εμφάνισης των χαμηλών τιμών. Και αυτό κάναμε. Βάλαμε ένα πρόγραμμα που «σκανάρισε» όλα τα υπάρχοντα προγράμματα του αυτοκινήτου και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ενα πρόγραμμα ενεργοποιείτο μόνο όταν γινόταν η μέτρηση των τιμών των ρύπων. Και δεν έπρεπε να υπάρχει στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε τις αρχές για τα υπόλοιπα» δήλωσε η Αννα Στεφανοπούλου.
Πως λειτουργούσε το λογισμικό της απάτης
Το γερμανικό λογισμικό εστίαζε στο τιμόνι. Οταν αυτό ήταν εντελώς ακίνητο, όπως σε μία μέτρηση καυσαερίων, έμπαινε σε κατάσταση «χαμηλών εκπομπών». Αν το τιμόνι κινείτο, όπως σε φυσιολογικές συνθήκες κίνησης στο δρόμο, ο κινητήρας δούλευε σε πλήρη ισχύ εκπέμποντας έως και 40 φορές περισσότερους ρύπους. 
Οι πρώτες συγκριτικές δοκιμές έγιναν το 2014. Το πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια εξέτασε δύο πετρελαιοκίνητα οχήματα, ένα της Volkswagen και ένα της BMW. Τα τεστ πέρασε μόνο το BMW. Ο κινητήρας του Volkswagen εστάλη στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν και ερευνήθηκε από την Αννα Σταφανοπούλου, η οποία έλυσε τον γρίφο. 
Πηγή: TheToc
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. "ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο Θ.Β.)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" ΑΥΤΑ ΤΑ "ΗΘΙΚΟΤΑΤΑ" ΓΕΡΜΑΝΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ, ΤΑ "ΤΕΡΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ "ΠΑΠ@@ΙΑ" ΜΕ ΤΙΣ "ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ" (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ!) ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ -ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ- ΝΑ ΜΙΛΟΥΝΕ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΣ(ΤΡΙΣ)-ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ (πχ VW) !!!!!!...(ΑΡΕ ΑΚΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ...ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ???...ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ "ΦΑΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ) ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ "ΠΟ@ΣΤΙΕΣ" ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΗΘΙΚΟΤΑΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ" -ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΙ Μ@Λ@ΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ (!!!), ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ!!!!!...ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ 4ΕΤΙΕΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ!!!....ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΗ ΛΕΜΕ!!!...Τ' ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΤΗ ΦΙΛΗ Γ-Ε-Ρ-Μ-Α-Ν-Ι-Α !!!!!...ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΒΓΑΤΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Σ' ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ "ΜΕΙΝΕΙ"), ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕΔΕΣ (πχ TOY EURO 2004) !!!!!...ΑΥΤΟΙ -ΟΙ (π)ΗΘΙΚΟΙ-ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ AYTO ΦΤΑΝΕΙ...ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥΛΗΣΕ Η VW 11.000.000 ΙΧ (ΝΤΗΖΕΛ) ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΥΜΠΙΝΙΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΖΙΡΟ 0,5-1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 20 ΔΙΣ.!!!!ΣΩΠΑΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ...ΟΜΩΣ, ΤΟΣΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΑΖΙ-ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟ Β'ΠΠ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ "ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ "ΟΘΟΝΕΣ" ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΙΛΗ -ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΓΜΗ- ΣΥΓΓΝΩΜΗ) ΓΙΑ ΝΑ "ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!...ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ" ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ -ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ- ΤΑ "ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ" VW !!! ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...ΚΙ ΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ- Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!....ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΟ@ΡΟ@ΝΙΑ ΗΤΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΒΟΥΛΑ ΟΝΤΑ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ (ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ Η' ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ???) ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ....ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ (ΟΧΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!) ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ....ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!...ΓΙΑΤΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να συστήσω ψυχραιμία στο συγκεκριμένο θέμα. Μην πιστεύετε όλες τις ιστορίες των ελληνικών blogs. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η ίδια η Άννα Στεφανοπούλου αναγκάστηκε να ενημερώσει την προσωπική σελίδα της στο πανεπιστήμιο του Michigan προσθέτοντας την εξής διευκρίνιση:

    I was not involved in the research or data analysis that exposed the VW issue as some Greek language articles and blogs stated.

    The data analysis for the VW emissions was done in West Virginia University’s Center for Alternative Fuels Engines and Emissions.

    I am an expert in powertrain control. When interviewed in http://www.thetakeaway.org/story/your-car-computer-good-or-bad-thing/, I was explaining the fundamental challenges in reducing emissions and fuel consumption at low cost, and the electronic algorithms involved.

    Η δήλωση αυτή υπάρχει εδώ:

    http://www-personal.umich.edu/~annastef/

    Περιληπτικά λέει ότι η ίδια δεν έχει σχέση με την ανάλυση δεδομένων που ξεσκέπασε την απάτη της VW. Απλά έδωσε μια συνέντευξη ως ειδικός στα θέματα αυτά. Προφανώς κάποιοι ήθελαν να εμπλέξουν ένα ελληνικό όνομα σε μια υπόθεση εξαιρετικής ευαισθησίας για το ελληνικό κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως και να εχει το θεμα της Ελληνιδας...εμενα με ικανοποιει το παγκοσμιο ξεμπροστιασμα των Φριτς!!!...και ας τα κονομησαν!!!

      Διαγραφή
    2. Και για να δικαιολογησω το "κονομησαν" ο διευθυνων συμβουλος της VW παραιτηθηκε ( αλλο τερας ηθικης!!!) και εχει να παιρνει απο την εταιρεια-λογω της προσφορας του στο "περιβαλλον"!- 28.000.000 ευρω!!! Ειπατε κατι???....Ομως ...μπορει και να μη του τα δωσουν-λεει- γιατι το 2014 εισεπραξε 15.000.000 ευρω-λεει-...Αυτααααααα

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.