Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O πρώτος γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων αστυνομικών είναι γεγονός


Το Σάββατο έγινε στην Ανδαλουσία ο πρώτος γάμος μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων, που εργάζονται στην Εθνική Αστυνομία της Ισπανίας - Νόμιμοι οι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων από το 2005 στην χώρα.
Δύο άνδρες αστυνομικοί σε πόλη της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, επισημοποίησαν την πενταετή σχέση τους το περασμένο Σάββατο σε τελετή που έγινε στην Βασιλική Σχολή Ιππασίας της Ανδαλουσίας. Ο Chema και ο Jonathan παντρεύτηκαν στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα και παρά την αρχική τους πρόθεση να μην δοθεί δημοσιότητα στον γάμο τους, το γεγονός απασχόλησε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην χώρα, αφού πρόκειται για τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων αστυνομικών στην Ισπανία.
 Ο Chema έδωσε συνέντευξη στο δημόσιο ραδιόφωνο της Ανδαλουσίας και δήλωσε ότι ελπίζει ο γάμος τους να γίνει παράδειγμα και σε άλλα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην χώρα και να τολμήσουν να «κάνουν το επόμενο βήμα» και να επισημοποιήσουν την σχέση τους. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία ο γάμος του ζευγαριού να μην γίνει ευρέως γνωστός, κάτι που όμως δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί αφού η είδηση δημοσιοποιήθηκε πρώτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην συνέχεια, αναφέρθηκε και σε εφημερίδες της χώρας. 
Ο Chema στην ραδιοφωνική του συνέντευξη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ζευγάρι να ολοκληρώσει στο μέλλον την ευτυχία του και με την υιοθεσία ενός παιδιού, ενώ δήλωσε, ότι, αν η Καθολική Εκκλησία αποφασίσει να επιτρέψει τον γάμο ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, τότε, ο ίδιος και ο σύντροφός του θα πραγματοποιήσουν και θρησκευτική τελετή. Η Ισπανία υπήρξε πρωτοπόρος στους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου και ήδη από το 2005, όταν ήταν πρωθυπουργός ο σοσιαλιστής Θαπατέρο, η χώρα είχε εγκρίνει με σχετικό νόμο τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΗΣΑΤΕ : "...ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ "ΑΓΟΡΙΑ" ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πολύ καλά έπραξαν. Κάποια στιγμή πρέπει κι εδώ να γίνει. Το σύμφωνο συμβίωσης για τους γκέι έρχεται. Έχουν επιβληθεί πολλά χρηματικά πρόστιμα στην Ελλάδα που δεν ισχύει το σύμφωνο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.