Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Πρόγραμμα "Water.Net" μεταξύ των Δήμων Έδεσσας και Οχρίδας... (φωτο)


Πραγματοποιήθηκε χθες (14/9) μεσημβρινές ώρες, η πρώτη συνάντηση με την ευκαιρία της επίσημης ανακοίνωσης του προγράμματος «Water.Net», στην πόλη της Έδεσσας και συγκεκριμένα στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κέντρο Καταρρακτών.
Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η επίσημη έναρξη της συνεργασίας, μεταξύ του Δήμου Έδεσσας, του Δήμου Οχρίδας, του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και του Πανεμιστημίου Άγιος Κλήμης της Οχρίδας, στα πλαίσια της ανακοίνωσης του  κοινού προγράμματος « Water. Net-  Θεματικές  δράσεις ανάδειξης, προστασίας και δικτύωσης υδάτινων διαδρομών». 
Στόχος του παραπάνω προγράμματος είναι η διασυνοριακή συνεργασία, η προώθηση της κουλτούρας, του διασυνοριακού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη και προστασία των πλούσιων φυσικών και περιβαλλοντολογικών πόρων, καθώς και η ενίσχυση των επιχειρηματικών διασυνοριακών συναλλαγών. Αρχικά τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Έδεσσας Κυριακού Ευάγγελος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ενώ ακολούθως εκτέλεσε και χρέη διερμηνέα- μεταφραστή. 
Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της Οχρίδας Nikola Bakraceski, ο Κοσμήτορας της Σχολής του Πανεμιστημίου Οχρίδας Sasho Korunovski, ο Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης Χρήστου Ευάγγελος, και τέλος ο Δήμαρχος και οικοδεσπότης της εκδήλωσης Γιάννου Δημήτρης, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τους δύο Δήμους (Έδεσσας και Οχρίδας) τους ενώνει το νερό, ενώ αυτά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι ο μόνος μοχλός ανάπτυξης  για την περιοχή. 
Τόνισε ότι το μέλλον της Ελλάδας,  είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και στα Ευρωπαϊκά προγράμματα, για τα οποία ο Δήμος Έδεσσας είναι έτοιμος με μελέτες κλπ σχέδια, να τα καταθέσει σε συντρέχουσα περίπτωση. Και συνεχίζοντας κατέληξε ότι « με συνεργασία και καλή διάθεση θα φθάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα». Στην συνέχεια ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Κυριακού Ευάγγελος, ανέλυσε και ανέπτυξε το σχεδιασμό και τους στόχους του ανωτέρω προγράμματος. Η εκδήλωση έκλεισε με ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, μεταξύ αυτών και της ιστοσελίδας μας, που αναφέρθηκε στην αλόγιστη χρήση και διαχείριση των υδάτινων πόρων του πλανήτη από τον άνθρωπο, και τι πρέπει να γίνει, ώστε να μην επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι ο επόμενος πόλεμος θα γίνει για το νερό.
 Αρχικά απάντησε ο Δήμαρχος της Οχρίδας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προγράμματα προστασίας της ΟΥΝΕΣΚΟ και στον βιολογικό καθαρισμό που υπάρχει στην λίμνη της Οχρίδας εδώ και 35 χρόνια! και στην αναζήτηση πόρων, ώστε μέσω αυτών να διατηρηθεί το νερό σε καλή ποιότητα. Ο Δήμαρχος Έδεσσας  θεώρησε ότι αυτό είναι πρωτίστως θέμα παιδείας, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στα νέα υπό κατασκευή έργα χρησιμοποιείται βρόχινο νερό το οποίο συλλέγουν και  χρησιμοποιούν και για το πότισμα των πάρκων κλπ χώρων πρασίνου. 
Επίσης αναφέρθηκε και στην λίμνη Βεγορίτιδας, η οποία στερείται βιολογικού καθαρισμού με την επίσημη δικαιολογία των αρμοδίων ότι ο πληθυσμός της περιοχής είναι κάτω των 2.000 κατοίκων! Στην εκδήλωση παρόντες εκτός των ανωτέρω ήταν ολιγομελή αντιπροσωπεία που συνόδευε τον Δήμαρχο Οχρίδας, εκπρόσωποι από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας Κατσάρα-Βλάχου Μαρούλα.
By Sakis




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Γιάννου είσαι ο άρχοντας των προγραμμάτων και του τουρισμού έχεις δηλαδή μοριακή γευσιγνωσία, παιδιά μπράβο απίστευτη, κουφάνατε και τους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, είχατε και την ΜΑΡΟΥΛΑ για νεράιδα, για αυτό πετύχατε. Άντε και δημότες ΑΧΡΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΜΤΣΕΦ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΑΜ ΣΩΝΤΡΑ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ 4 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και νυν και αει και εις στους αιωνες αμην.ερε δημαρχε γλεντια που θα κανεις

      Διαγραφή
  3. πολλα γκολντεν μποιζ βλεπω απτα παλια "καλαθια" του γιαννη μπραβο δημαρχε εδεσσας να τους ευγνωμονεις που φερνουν χρημα στο δημο δεν θελετε τουρισμο χρημα ζεστο χρειαζεστε για να ξεκινησετε τα γραναζια της μηχανης σας τουρισμο δεν θελετε και δεν θα δειτε ;ας περιμενουν να δουλεψουν στη πολη με τα μοριακα προγραμματα..ειμαι αριδαιωτης που θα κλεισει το μαγαζι του στην αριδαια ολοι πανε στα λουτρα μπαινοβγαινουν τα προγραμματα εκει και ολο στην αρχη ειμαστε τοσα χρονια τιποτα ερχεται χρημα και που παει δεν ξερω στην αριδαια σταματουν μονο για κατουρημα.: για μας γιατι δεν εχει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σοβαρευτείτε ο καλύτερος δήμαρχος ειναι έβγαλε λαμαρίνες από καταρράκτες, άνω εστία δηλαδή, και έβαλε κόντρα πλακέ, άνοιξε το μουσείο του κανναβουργείου και λειτούργησε το καινούριου τύπου ασανσέρ (ΤΑΡΖΑΝ ΠΡΟΤΖΕΚΤ) με σχοινιά δηλαδή κατεβαίνεις, άνοιξε τους μύλους, τωρα οι κάτοικος του δήμου Εδεσσσας αλλά και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν αλεύρι, ταχίνι και σησαμέλαιο. Έδωσε χώρο στα ΚΠΕ στην πόλη μέσα γιατι στη Σωτήρα παρά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑ που κόστισε περίπου 380 χιλιάρικα ξεχάσαν να βάλουν αλεξικέραυνο, επικίνδυνο δηλαδή για τους καθηγητές και τα παιδιά. Εξαφάνισε τον Εδεσσαίο ποταμό γιατι είχαμε γεμίσει κουνούπια, Ρε αυτός δεν ειναι δήμαρχος, μάγος ειναι. Πάμε παρακάτω, εξαφάνισε τα δένδρα και θα τα εμφανίσει σε 20 χρονια, μεχρι τότε δεν κινδυνεύουμε από πτώση κλαδιών. Σκόρπισε τόσο τσιμέντο που δεν θα υπαρχει χώμα για σκουλήκι, το χώμα θα ειναι στους δημοτικούς λαχανόκηπους. Εξαφάνισε τους νέους δημοτικούς συμβούλους του εκτός ομαδούλας και τοποθέτησε συνεργάτη του στα προγράμματα πρώην αντιδήμαρχο του Σώντρα, επίσης όρισε μέλος Δ.Σ επιχείρησης και πάλι πρώην αντιδήμαρχο του Σώντρα. Αν δεν ειναι αυτός μάγος τότε ποιος ειναι αχάριστα πλάσματα, ζηλιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση: Η Αχρίδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα;
    Συμμετοχή από εθνικούς πόρους έχει το πρόγραμμα:
    Το επιθυμητό αποτέλεσμα ποιο είναι: Μόνο το οικονομικό πακέτο του προγράμματος ή και η υλοποίηση αυτού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά το ότι η περιοχή μας είναι γεμάτη νερό δεν έχω δει άλλα προγράμματα που μιλάνε για την προστασία του νερού για την αξιοποίησή του σε μια άλλη περιβαντολογική και πολιτιστική λογική. Μπράβο στο Δήμο Έδεσσας αξιοποιεί τους πάντες χωρίς κομματική λογική προς συμφέρον όλης της περιοχής. Εμείς εδώ στην Αριδαία λίγο να κοιταχτούμε που έχουμε πάρει ψηλά τον αμανέ. Δηλαδή κακό είναι να χρησιμοποιηθούν τα γκολντεν μποιζ του Μπίνου, του Χατζηδημητρίου, του Πασόη εφόσον έχουν δυνατότητες; Υπάλληλοι είναι και είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για τον δήμο και την περιοχή. Η Εδεσσα πάντα μας έστελνε κόσμο και έβαζε την περιοχή μας σε όλα τα προγράμματα. Εμείς τι κάναμε για αυτό; Κριτική; Φτάνει πρέπει να το καταλάβουμε η περιοχή είναι μία και αυτά τα προγράμματα βοηθάνε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία παρουσιάζεσαι σαν Αριδαιώτης. Κάνεις όμως βασικά λάθη και μόνο που αποδέχεσαι ότι είναι golden doys προκαλείς υποψίες. Οι υπάλληλοι κρίνονται με την αποδοτικότητά τους και το να πετιούνται άσκοπα χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης χωρίς να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και υποδομών επιθυμητό αποτέλεσμα δεν υπάρχει! και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα έως τώρα!

      Διαγραφή
  7. Τα αποτελέσματα τους τα είδαμε τόσα χρόνια, και καλά το γράφεις είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν, για αυτό ο Γιαννου τα είχε βάλει προεκλογικά μαζί με αυτούς που κάθετε σήμερα δίπλα και ευχαριστεί, μιλούσε για την χωρίς αποτέλεσμα παρουσία στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους χαρακτήριζε γκολντεν μποις όπως και αυτό το γράφεις. Απορώ ντροπή δεν έχουν τόσο γλυκιά είναι μια φωτογραφία και μια καρεκλα, Για πια χρήματα αναφέρεσαι ότι φέραν στον δήμο Έδεσσας. Για αυτό έκλεισαν τα πάντα και όσα μείναν αρπάζονται από ιδιώτες. Μια χαρά μας εξηγούνται στην Ευρώπη, και άλλο χώσιμο μπορούν, το χρειαζόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.