Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Χωρίς συνεργεία περισυλλογής δεν λύνεται το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα (βίντεο&φωτο)


Με πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας σύσκεψη με θέμα:
«Προτάσεις και μέτρα περιορισμού των αδέσποτων ζώων».  Η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης παρουσίασε το νομικό πλαίσιο του ζητήματος. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κτηνίατρος Α. Τσιρίνης, πρόεδρος της επιτροπής προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και δεν πρέπει η κάθε μια υπηρεσία να ρίχνει τις ευθύνες της στην άλλη.  Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαραίτητη  είναι η δημιουργία συνεργείου περισυλλογής με υπαλλήλους του Δήμου και σε αδυναμία η ανάθεση σε ιδιώτη. Επίσης ανέφερε ότι και οι στειρώσεις είναι σημαντικές και έχουν γίνει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο 250 και αυτές με την ευκαιρία των τελευταίων κρουσμάτων της λύσσας  στην Πέλλα. Αναφέρθηκε στην ανάγκη το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων να γίνει καλύτερο, μεγαλύτερο και προσβάσιμο στους πολίτες.
Η πρόεδρος του Συλλόγου φιλόζωων Α. Γέργου, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εδώ και δέκα χρόνια αίτημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία συνεργείου περισυλλογής, χωρίς την ύπαρξη του οποίου δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και τέλος παρότρυνε το Δήμο Πέλλας να πράξει ανάλογα με αυτά που έκανε ο Δήμος Έδεσσας για το θέμα αυτό.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αναγνώρισε το πρόβλημα που είναι όπως είπε ένα πανελλαδικό φαινόμενο. Ο σχετικός Νόμος για τα αδέσποτα μια χαρά τα λέει δεν μας λέει όμως πως θα δημιουργήσουμε τα συνεργεία περισυλλογής. Ο δήμος διαθέτει 290 υπαλλήλους και κανείς δεν θέλει και ούτε μπορούμε να υποχρεώσουμε κανένα να ασχοληθεί με τα αδέσποτα, πέραν του ότι είναι απαραίτητη η εξοικείωση  με αυτά. Ο Δήμος πάντως όπως ανέφερε είναι διατεθειμένος να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος με όσες δυνάμεις διαθέτει, περιμένοντας τις προτάσεις - λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια από τους παρευρισκόμενους  ακούστηκαν και άλλες απόψεις. 
Χρήσιμη η συγκέντρωση, όμως πέραν των διαπιστώσεων και των προσωπικών εμπειριών, θα πρέπει να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα  για λυθεί το πρόβλημα που τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις . Άλλωστε οι πολιτικές και άλλες εξουσίες υπάρχουν για να δίνουν λύσεις στα δύσκολα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, γιατί πρόβλημα χωρίς λύση δεν υπάρχει.   
Δείτε ενδεικτικές τοποθετήσεις - ερωτήσεις των παρευρισκομένων στη συγκέντρωση:
 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. στειρώστε μόνο τ αρσενικά σκυλιά !! με το ίδιο κονδύλι σίγουρα θα καλυφθεί πολύ μεγαλύτερος αριθμός ζώων Χώρια που εντοπίζονται πολύ πιο εύκολα γιατί ειναι μαζεμένα ολα σε μια σκύλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα πρέπει να στειρώνονται θηλυκό και αρσενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.