Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Γιαννιτσά ανακοίνωσε η Κυβέρνηση


Τη δημιουργία πέντε camp προσφύγων συνολικής χωρητικότητας 20.000 θέσεων κοντά στην Ειδομένη προανήγγειλε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος.
Σύμφωνα με τον Υπουργό, το ένα καμπ θα εγκατασταθεί στο παλιό στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε τέσσερις περιοχές του Κιλκίς και συγκεκριμένα στη Νέα Καβάλα, στο Χέρσο και στα παλιά στρατόπεδα του Δροσάτου και του Κεντρικού.
Σε αυτά τα θα γίνεται διαχωρισμός των προσφύγων και μεταναστών με βάση την εθνότητα και το θρήσκευμα πχ ανάμεσα σε Ιρακινούς και Αφγανούς ή ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες ώστε να αποφεύγονται επεισόδια μεταξύ τους. 
Στα νέα καμπ αναμένεται να απασχοληθεί προσωπικό από την τοπική κοινωνία ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις των κατοίκων απέναντι στις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία αντιδρά με καθυστέρηση και εδραιώνει το πρόβλημα εγκατάστασης των προσφύγων στις ήδη καταπονημένες οικονομικά περιοχές της Πέλλας και του Κιλκίς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

28 comments:

  1. ΧΑΧΑΧΑ...ΚΥΡΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ...ΤΙ ΛΕΕΙ? ΤΙ ΛΕΕΙ?...ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.,!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρέξτε να προλάβεται τις εξελίξεις τοπικοί παράγοντες.. Προβλέπεται κεσηκομος και δεν θα ξέρετε που θα κρυφτυτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά να δείτε τώρα......
    Απόλυτη βουβαμάρα από τους κατά τα άλλα λαλίστατους βουλευτές μας, Περιφερειάρχες, Δημάρχους κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαιρεστε την Τζακρη , οσοι την ψηφίσατε. Υπουργός οταν το στρατόπεδο εκλεισε, υπουργός και τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.
      ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΤΡΤΟΠΕΔΟ, ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

      Διαγραφή
  5. Τελειώσαμε... Αν γίνει αυτό θα είναι ταφόπλακα για την πόλη μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΤΟΣΤ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΑΜΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άντε καλή κονόμα νερά 2 ευρώ σάντουιτς 10 και φόρτιση κινητών 5 σαν τα τεμπη εκεί στον πόνο των προσφύγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρεπει να ξεσηκωθει ολη η πολη των Γιαννιτσων και περιχωρων εναντια σε αυτη την κυβερνητικη αποφαση. Ειναι απαραδεκτο και ανεπιτρεπτο να ερθουν στην πολη μας 10.000 "μεταναστες" !! Καταλαβαινετε φανταζομαι ολοι την κρισιμοτητα και επικινδυνοτητα της μεταφορας τοσων ανθρωπων. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωρε δουλειές που έχει να κάνει η χρυσή αυγή βούτυρο στο ψωμί της

      Διαγραφή
  9. Και τελικα καπνισαν τα φουγαρα...........
    Αλληλεγγυοι αλληλεγγυες πιαστε δουλεια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταμκο Τζάκρη κρυφτητε (τσαλιωτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δήμαρχος Έδεσσας είναι έτοιμος να επισκευάσει και το Τζαμί της πόλης, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί σε ένα φυλλάδιο που είχε μοιράσει, για να προσεύχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗ ΒΑΖΕΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ ΒΛΑΧΟ. ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ

      Διαγραφή
  12. Προφανώς και δεν συμφωνώ με αυτή τη δημιουργία του κέντρου. Όμως υπάρχει σε κανένα μέρος της ελλάδας που να συμφωνεί κανείς; Καλά λένε ότι είμαστε των άκρων και τέλος πάντων αν πέριξ των Γιαννιτσών και των χωριών μας έλθουν χιλιάδες αλλοδαποί τι θα κάνουμε τότε. Τέλος είναι ανίκανοι οι πολιτικοί μας και δημιούργησαν το πρόβλημα και δεν είναι λύση όμως μακριά από τον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H ρητορική με καλυμμένο φασιστικό λόγο ακούγεται τριγύρω μας. Η αφορμή είναι το προσφυγικό κύμα. Τα συστημικά μέσα αναπαράγουν τον φόβο, υπερτονίζουν την διαφορετικότητα, συνδαυλίζουν το μίσος.
    Ακούγεται από εξαθλιωμένους μικροαστούς το γνωστό ακροδεξιάς έμπνευσης "επιχείρημα: "αντί να ταΐζουν τους φτωχούς έλληνες αυτοί περιθάλπουν τους ξένους".
    -Ξεχνούν ότι οι πρόσφυγες είναι ξεριζωμένοι εξ αιτίας των πολέμων που κάνει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Και συμμετέχουμε και εμείς σ΄ αυτούς. Ξεχνούν οι εκφασισμένοι συμπολίτες ότι ουδείς επιλέγει να φύγει από το σπίτι του χωρίς σοβαρό λόγο και πάντως φεύγει όταν πέφτουν βόμβες, όταν ισοπεδώνονται πόλεις και περιοχές ολόκληρες.
    -Το αβγό του φιδιού, ο φασισμός στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Τέτοιες εποχές όμως ο καθένας από μας αποκαλύπτεται, βγάζει τον πραγματικό εαυτό του στο φανερό.
    Όλοι αυτοί οι εκφασισμένοι είναι που χάρηκαν όταν απολύονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όλοι χάρηκαν όταν άρχισαν οι μειώσεις των μισθών και συντάξεων. Όλοι έλεγαν "καλά τους κάνουν". Όλοι τους φορτωμένοι με κοινωνικά και προσωπικά κόμπλεξ αδύναμοι στην ουσία, απαξιωμένοι κοινωνικά, έψαχναν τον αδύναμο κρίκο και τον βρήκαν. Τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
    -Χρέος μας είναι να μην τους αφήσουμε να κυριαρχήσουν στον δημόσιο λόγο. Είναι επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελπιζω να μενεις εξω απ το στρατοπεδο ειλικρινα, κατι μου λεει ομως πως μενεις μακρυα απο εκει σε κανα διωροφο με ψηλα τειχη, συρματοπλεγματα και τσομπανοσκυλα ολουθε. Κανω λαθος αλληλεγγυε? Εισαι και αντινατοικος εε? Τι δηλαδη? δεν ψηφιζεις αριστερα?. Η αριστερα εφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαιο, Πασοκ ειχαμε επι πολεμου στο Κοσοβο, στο Ιρακ στο Αφγανισταν (τα ξεχασες, ποσο τους διευκολυνατε τους ΝΑΤΟικους????) χαχαχαχαχαχαχα ΠΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ??? και για να σε προλαβω, στα παπαρια μου για τα σουργελα της χ.α. ο πατριωτισμος ειναι η αρετη των βιτσιοζων που λεγε κι ο ταδε, το μονο για το οποιο χαιρομαι ειναι για το επερχομενο τελος της υποκρισιας (ΣΟΥ, ΜΟΥ, ΜΑΣ) Αχ και να ημουν μπροστα οταν θα συνειδητοποιησεις ποσο βαθια φασιστας εισαι αλλα δεν θα χεις την δυναμη να το παραδεχτεις κι απ τα κομπλεξ σου θα βριζεις παλι τους αλλους για τα δικα σου λαθη. Καταλαβαινεις για ποια στιγμη μιλαω? Πιο επικυνδυνοι απ τους βλακες και τους ημιμαθεις δεν υπαρχουν, βεβαια απ την αλλη, οι βλακες ειναι ανικητοι οποτε stick to the path αλληλεγγυε μεχρι το τελος και θα βγεις και παλι νικητης (οπως παντα, εστω και με λιγη καθυστερηση, εστω κι αν ειναι προκειμενου τα εγγονια σου να μπουν στο δημοσιο, σαν τον "ραπερ"-ο Θεος να τον κανει- με τον παππου τον εαμιτη και τον μπαμπα τον αφισοκολητη)

      Διαγραφή
    2. ΕΛΑ ΕΛΑ ΠΟΛΥ ΕΙΠΕΣ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΣΑΝ ΕΥΧΗ.

      Διαγραφή
    3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙΣΟΥ 11.09 ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΙ.

      Διαγραφή
  14. Αντί για σκυλιά βλέπω να γίνονται της μόδας οι χοιροι για φύλακες. Τοπικοί άρχοντες κρυφτουλι ξέρετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οταν η αθηνα πριν χρονια γέμιζε με λαθρομετανάστες δε μιλούσε κανεις γιατι φοβοτανε μη τον πουν ρατσιστή!τωρα που μας τους φορτώνουνε ολοι εχουν πρόβλημα και με το δίκιο τους.παλι ομως υπαρχουν κάποιοι που λένε :εχουν πόλεμο στη χώρα τους ,ειναι παιδια μικρά κτλ κτλ.ας πάρουμε λοιπον τα πράγματα με την σειρά....αν είχαν τσιπα και σθένος οι πολιτικοί μας και αφου ήξεραν οτι καποια στιγμη θα εχουμε πρόβλημα σαν χώρα αν έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες ,μετανάστες οπως θέλετε πειτε το ,θα επρεπε να εχουν να α@@@α να κλείσουν τα σύνορα για να προστατεύσουν το κράτος μας.και λέω να προστατεύσουν γιατι ...καλοί χρυσοί να ειναι τούτοι οι ξένοι ...αν ομως πεινάσουν...;ε ρε τι πλιάτσικα εχουν να γίνουν...ο πρώην προθυπουργους της Αυστραλίας ξέρετε τι νόμο ειχε βγάλει;οποίο πλοίο περάσει με ανθρώπους χωρις βίζα βουλιάζεται...και ερωτώ απλούστατα....αν ολοι αυτοί οι ξένοι που ντεμεκ θελουν να πανε στην Ευρώπη ήξεραν εκ των προτέρων οτι απο τα σύνορα μας δεν περνάει κανένας ,θα ερχόταν κανεις;;;;οποτε αλλα συμφέροντα παίζοντας κύριοι...τελος το ποιο απλό...γιατι δεν κάνουν μια Ειρήνη στην Συρία να τελειώνει το παραμύθι;;;γενοκτονία συμβαίνει πατριώτες...τους διώχνουν για να βγάλουν οτι πετρελαϊο υπαρχει για την πάρτι τους.αλλα κανένας που βρίσκετε στην εξουσία δεν εχει τα Κακαλα να βγει και να πει την αληθεια...και να βγει καποιος...το σάπιο σύστημα τον ΜΜΕ θα το εξαφανίσουν σκεπάζοντας το με καμια παπάρια .

    Χ.Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EΣΥ ΕΑΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ. Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΓΕ Ε ΚΑΙ?ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ "ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ"?ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ?ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.Ε Υ Τ Υ Χ Ω Σ

      Διαγραφή
  16. 10.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ 36.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ;;;; ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουνε σκοπο να "κινησουνε" την αγορα της πολης...

      Διαγραφή
  17. Ποια είναι η μεγαλύτερη διαδρομή που έχεις κάνει;
    Έχεις περπατήσει απ' τη Λαμία μέχρι την Ειδομένη;
    Έχεις περπατήσει τη διαδρομή των Τεμπών;
    Έχεις βρεθεί με ένα πόδι στηριζόμενος σε πατερίτσες, περπατώντας ώρες ατέλειωτες μέχρι την ελευθερία σου;
    Έχεις δει το παιδί σου να πεινάει;
    Έχεις ακούσει βόμβες να σκάνε δίπλα και μέσα στο σπίτι σου;
    Ξέρεις τι θα πει να ζεις σε εμπόλεμη ζώνη;
    Ξέρεις τι είναι ν' αφήνεις πίσω σου τους αγαπημένους σου ανθρώπους;
    Το σπίτι σου;
    Τη δουλειά σου;
    Τη ζωή σου όλη;
    Εγώ δεν ξέρω. Δεν ξέρω τίποτα από αυτά. Και δεν θέλω να τα μάθω. Παρακαλάω να μη βρεθώ ποτέ σε αυτή τη θέση. Όπως κάνεις κι εσύ. Και εύχομαι και ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ να κουβαλήσω στην πλάτη μου την πεινασμένη μου κόρη, τη φοβισμένη, τρομοκρατημένη, ξεριζωμένη μου κόρη.
    Εύχομαι κι εσύ να μην ζήσεις κάτι ανάλογο.
    Αλλά κάνε λίγο πιο κει. Ενοχλείς. Μας ενοχλεί η κακία σου, η κακομοιριά σου, η ψευτοαντίδρασή σου, ο ψευτοπατριωτισμός σου, το απαξιωτικό σου ύφος.
    Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις, κάνε πιο κει.
    Και μη μιλάς γι' αυτούς που βοηθούν. Να είσαι σίγουρος ότι αν χρειαστεί θα βοηθήσουν κι εσένα.
    Μα μη μιλάς. Σκάσε επιτέλους. Βαρεθήκαμε ν' ακούμε τα ηλίθια επιχειρήματά σου. Μη φοβάσαι. Δεν ήρθε η ώρα σου.
    Μα κοίτα να μαθαίνεις. Δες πώς πράττουν οι άνθρωποι. Οι αληθινοί άνθρωποι και μην κρύβεις τον ήλιο με την μαύρη σκιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σχόλιο - ποίημα του 4:10 μμ πραγματικά πρέπει να διαβαστεί σε όλα τα σχολεία της χώρας, μπράβο πραγματικέ άνθρωπε και πατριώτη!! αυτό είναι το μεγαλείο του Έλληνα που θα απομονώσει και θα απομονώνει πάντα τις μαύρες σκιές των ρατσιστών, των φασιστών και των πατριδοκάπηλων

      Διαγραφή
    2. Ουτε εγω ξερω και για να μη μαθω πρεπει να λαβουμε ορισμενα μετρα για να μη φτασουμε στο σημειο να γινουμε Βαγδάτη.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.