Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε αγροτικό κλοιό η Αθήνα (βίντεο)


Σε κλοιό αγροτών θα βρεθεί σήμερα και αύριο η πρωτεύουσα, αφού οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες καταφθάνουν με κάθε μέσο και από κάθε σημείο της χώρας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.
Από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Δυτική Ελλάδα, οι αγρότες δίνουν «ραντεβού» στο Σύνταγμα, σχεδιάζοντας πορεία στο Κέντρο της Αθήνας και «στρατοπεδεύοντας» έξω από τη Βουλή, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να μη βρεθεί ούτε ένα... τρακτέρ στους δρόμους της πόλης.
Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.
Μετ' εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί τρία πλοία από την Κρήτη μεταφέροντας εκατοντάδες αγρότες που θα συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις στην Αθήνα.
Ειδικότερα, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία "Κύδων" και "Κνωσός Παλλάς" μεταφέροντας σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών τους περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star calaxy" μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.
Οι αγρότες μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα μεταβούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.
Στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχουν για λόγους ασφαλείας δυνάμεις του λιμενικού.
Οι αγρότες καταφθάνουν με όλα τα μέσα στην πρωτεύουσα, ενώ όπως καταγγέλλουν η Τροχαία πραγματοποιεί ελέγχους ακόμη και σε φορτηγά προκειμένου να μην «περάσει» κανένα τρακτέρ στην πόλη. Καταγγελίες υπάρχουν και για μπλόκο στον Ισθμό.
Εξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, έχουν συγκεντρωθεί οι περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν με τρία πλοία, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά. Κάποιοι από αυτούς κατευθύνονται στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.
Μπλόκο στον Ισθμό της Κορίνθου
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αγρότες που φτάνουν από τα άλλα μέρη της χώρας, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας. Δηλαδή, αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα δεν έχουν περάσει ακόμα από τις Αφίδνες και οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό.
Ωστόσο, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να περάσουν με τα τρακτέρ από τον Ισθμό.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.