Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βιβλιοπροτάσεις Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας, με μεγάλη χαρά ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό πως για το μήνα Απρίλιο θα παραμένει ανοιχτή και τα Σάββατα 2 και 16 του μηνός αντιστοίχως και ώρες λειτουργίας 10:00 με 14:00. Σας περιμένουμε σε αυτήν τη καινούρια σαββατιάτικη συνήθεια της πόλης ...

Βιβλιοπροτάσεις

1.Μα που πήγαν οι νυχτερίδες; (9+)
Συγγραφέας: Σύρμω Μιχαήλ
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Λίγα λόγια: Μια νεαρή νυχτερίδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη και ανακαλύπτει ότι ο κόσμος της αλλάζει. Ανεξήγητα συμβάντα διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς ο αριθμός των νυχτερίδων στην περιοχή μειώνεται και ένα περίεργο κύμα δηλητηριάσεων έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα. Ένα βιβλίο που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις νυχτερίδες μ’ έναν τρόπο καινούριο και ζεστό, και ευαισθητοποιεί τα παιδιά σ’ ένα ζήτημα σημαντικό και επίκαιρο, την απώλεια της βιοποικιλότητας και μας εξηγεί γιατί ο  πλανήτης γη θα είχε πήξει στα έντομα αν δεν υπήρχαν οι νυχτερίδες.

2. Αγάπη χωρίς πατρίδα (λογοτεχνία για παιδιά και νέους)
Σγγραφέας: Κατερίνα Μουρίκη
Εκδόσεις: Πατάκης
Λίγα λόγια: Οι πόλεμοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο υφαίνεται η ιστορία δυο οικογενειών στην Ελλάδα. Μέσα από την απλή καθημερινότητά τους οικοδομείται το μήνυμα της πανανθρώπινης αγάπης, πέρα από εθνικές και άλλες διαφορές.

3. ….Στα ίχνη του θησαυρού των θησαυρών (λογοτεχνία για παιδιά και νέους)
Συγγραφέας: Κυριάκος Μούρτζης
Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική
Λίγα λόγια: Ένα θεοπάλαβο πειρατικό καράβι που όργωνε για χρόνια πολλά τις θάλασσες και τους ωκεανούς βάζει πλώρη για ένα μακρινό και πολύ περιπετειώδες ταξίδι. Ο ξακουστός καπετάνιος του, ο φοβερός Πειρατής των Επτά θαλασσών», θέλησε να ανακαλύψει τον πολυτιμότερο από όλους τους θησαυρούς της Γης. Σκόπευε να τον αφήσει κληρονομιά στα δυο του αγόρια: τον Τρομάρα και τον Μαντάρα. Μα αν φαντάζεστε πως όταν τον βρήκε τον πήρε και τους τον χάρισε, γελιέστε! 

4. Τα αστέρια της Ευρώπης 
Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου - Λήδας Βαρβαρούσης
Εκδόσεις: Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Λίγα λόγια: Η μικρή Ευρώπη είχε μια και μόνο επιθυμία: να ταξιδέψει και να γνωρίσει όσο περισσότερες χώρες μπορούσε… πού να ψάξει κανείς για αστέρια; Στον ουρανό υπάρχουν σίγουρα πολλά εκατομμύρια… μα υπάρχουν κι ανάμεσα  στους ανθρώπους. Η μικρή Ευρώπη ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι για να βρει τα δικά της αστέρια. 

5. Τρία μαγικά παραμύθια (εως 9 ετών) 
Συγγραφέας: Αργύρης Χιόνης
Εκδότης: Πατάκης
Λίγα λόγια: Ένα χαρούμενο, χορευτικό δεντράκι που, αν και κόπηκε και έγινε τραπέζι, όχι μόνο δεν τό' βαλε κάτω, αλλά κατάφερε και δέντρο να ξαναγίνει και παρέα να βρει στη μοναξιά του. Η φύση, που δεν θέλει να γίνει ζωγραφιά, επαναστατεί, βγαίνει απ' την κορνίζα της και αποκτά ξανά την απέραντη ελευθερία της. Βαθιά στα σπλάχνα της γης, ένα ελάχιστο αλλά πανίσχυρο καρβουνάκι καταφέρνει σιγά σιγά και λιώνει με τη φλόγα του τους πάγους που σκεπάζουν τον πλανήτη. Τρία μαγικά παραμύθια, τρεις νίκες που κερδήθηκαν με υπομονή, επιμονή και αγάπη για την ελευθερία. 

6. Το αγόρι που ζωγράφιζε πουλιά (εως 9 ετών)
Συγγραφέας: Γεωργία Γαλανοπούλου
Εκδότης: Πατάκης
Λίγα λόγια: Όλα ξεκίνησαν και τελείωσαν στη μεγάλη και όμορφη χώρα που την κυβερνούσε εκείνος ο πανίσχυρος και πάνσοφος αυτοκράτορας. Κι ήτανε, λέει, η ψυχή του αυτοκράτορα μοιρασμένη σε δυο αϊτούς. Ο ένας, παντοδύναμος, κρατούσε τη δύναμή του. Ο άλλος, πάνσοφος, κρατούσε τη σοφία του. Κάποτε, το αγόρι, που γύρευε την αλήθεια στα μάτια των πουλιών και τη ζωντάνευε στις ζωγραφιές του, πήρε εντολή από τον αυτοκράτορα να του κάνει το πορτρέτο. Και τότε... η περιπέτεια ξεκινά. 

7. Έγκλημα στο Τούνδρα Εξπρές (λογοτεχνία για παιδιά και εφήβους)
Συγγραφέας: Πέτρος Χατζόπουλος
Εκδότης: Πατάκης
Λίγα λόγια: Όταν ο Κορνήλιος Κρικ, ο διασημότερος σκίουρος ντετέκτιβ του κόσμου, δέχεται μια πρόσκληση για το παρθενικό ταξίδι του Τούνδρα Εξπρές, πιστεύει ότι πρόκειται για ένα αθώο ταξίδι αναψυχής. Ωστόσο ο λόρδος Μπέντζαμιν Πούσινγκτον, ο αινγιματικός γάτος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του τρένου, φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια. Και καθώς το τρένο διασχίζει την παγωμένη καρδιά της Πατουσιβηρίας, ένα έγκλημα θα φέρει τα πάνω κάτω, βυθίζοντας τους ταξιδιώτες σ' ένα δίχτυ μυστηρίου που μόνον ο δαιμόνιος Κορνήλιος Κρικ μπορεί να λύσει.. 





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.