Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρατείνεται η αγωνία για δημιουργία hotspot στην Πέλλα


Εμμένουν στο ¨όχι¨ οι κάτοικοι των Αθύρων
Για το φλέγον θέμα εγκατάστασης hotspot στον παλιό αεροδιάδρομο Αξιού, έξω από τα Άθυρα Πέλλας, έλαβε χώρα σύσκεψη τo μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο Πέλλας με τη συμμετοχή αξιωματούχου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής. Εκτός από το Δήμαρχο Γ. Στάμκο, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης και επιτροπή της τοπικής κοινότητας Αθύρων με επικεφαλή τον πρόεδρο Γιώργο Χουρμουζιάδη. 
Ο τελευταίος παρουσίασε ξανά τις απόψεις των κατοίκων της περιοχής για την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου χώρου καταθέτοντας πλήρη φάκελο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ η οριστική απόφαση επί του θέματος αναμένεται εντός των προσεχών ημερών. 

Γ. Μουζάλας: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό προσφύγων

Στο μεταξύ ο Αν. Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε χθεσινή ομιλία του προς την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, ανέφερε πως το πέρασμα της Ειδομένης πρέπει να θεωρείται κλειστό και προειδοποίησε για την έλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων προσθέτοντας πως ¨το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία¨. 
Αναφερόμενος στους πρόσφυγες της Ειδομένης τόνισε ότι ¨θέλουμε να κατέβουν προς τα κάτω¨ ενώ επισήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε ¨πολύ προσωρινές¨ εγκαταστάσεις ώστε να εξεταστεί έπειτα η διανομή τους.

¨Πλημμυρίζει¨ από πρόσφυγες το Κιλκίς

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής το συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσης, στην ηπειρωτική χώρα φιλοξενούνται 27.109 άτομα με τους περισσότερους να κατανέμονται: 8.000 στην Ειδομένη, 3.400 στο Χέρσο. 2.200 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, 3.570 συνολικά στο Ελληνικό, 2.136 στα Διαβατά, 2.797 στη νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο, 1.050 στην ΠΑΘΕ Πολύκαστρο – PLAZA και 1.423 στο Σχιστό. 

Που θα εγκατασταθούν τα νέα hotspot

H κυβέρνηση προγραμματίζει με εντατικούς ρυθμούς τη δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας μεταναστών μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, δηλαδή μέχρι τις 15/3, στις ακόλουθες περιοχές (δεξιά φαίνεται η χωρητικότητα αριθμητικά): 
Μαλακάσα 4.000 
Αφίδνες 3.000 
Αγ. Ανδρέας 500 
Ελαιώνας Β 700 
Δράμα 800 
Θερμοπύλες Β 400 
Ήπειρος 4 σημεία 2.000 
Θεσσαλία 4 σημεία 2.000 
Λιτόχωρο (*Μετά τις 15/3) 4.000 
Σύνολο 17400 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!!!!!!
    ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οκ εσυ π τους θες παρτους σπιτι σου γιδι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Den eimaste ratzistes apla den teloyme bromia sta spitiamas.oli esis poy toy telete patetoys spitisas molis toys dinamoseste k molis sas pidixoyne ta paidiasas k tis ginekiesas tote na doyme ti ta lete zwa e zwa.pote te xypnisete epiteloys oti ola einai stimena.XYPNATE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.