Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το ψήφισμα της πορείας - συγκέντρωσης στην Έδεσσα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, πενήντα τέσσερις (54) πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς του Δήμου Έδεσσας και του Δήμου Σκύδρας διοργάνωσαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με την οποία επιχειρείται το ξεπούλημα  της Μακεδονίας και η σλαβοποίηση των Μακεδόνων.
      Η πορεία ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα, από το Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας και αφού διέσχισε τον πεζόδρομο της οδού Δημοκρατίας κατέληξε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
      Οι αντιπροσωπίες των συλλόγων και των φορέων, παρόντες με τα λάβαρά τους και τα πανό τους, και όλοι οι συμμετέχοντες στην πορεία, ειρηνικά και κόσμια, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και υπερασπίσθηκαν την Ελληνικότητα των Μακεδόνων.
      Παρόντες στην πορεία ήταν επίσης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπία κληρικών, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Σκύδρας κ. Μ. Μέγας, ως εκπρόσωπος της Δημάρχου Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου.
      Στην στάση της πορείας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διαβάστηκε ειδική ευχή για την Μακεδονία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου έκανε μία σύντομη τοποθέτηση, και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Σκύδρας κ. Μ. Μέγας έναν σύντομο χαιρετισμό.
     Ακολούθως διαβάστηκε, και εγκρίθηκε δια βοής, ψήφισμα, υπογεγραμμένο και από τους 54 συλλόγους και φορείς, το οποίο μετά θυροκολήθηκε στην κεντρική είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ από μέλη της οργανωτικής επιτροπής .
       Στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται απαράδεκτη η συμφωνία των Πρεσπών, απαιτείται από την Κυβέρνηση η άμεση διενέργεια Δημοψηφίσματος για την έγκριση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά η βούληση του Ελληνικού λαού, σύμφωνα με το Σύνταγμα και κηρύσσονται ανεπιθύμητοι όσοι υπέγραψαν αυτή την επαίσχυντη συμφωνία. 
        Η πορεία τελείωσε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου οι παριστάμενοι, σε κύκλο γύρω από αυτό, έψαλαν  το «Μακεδονία ξακουστή», το «Υπερμάχω Στρατηγώ» και τον «Εθνικό ύμνο».            
       Κατά την διάρκεια της πορείας ακούστηκαν τα παρακάτω συνθήματα:
Μνημόνια ανεργία μα όχι την Μακεδονία
Κλήρος και λαός μαζί για την Μακεδονία
Εσείς που είστε έξω από την πορεία ελάτε να φωνάξουμε για την Μακεδονία
Προσφέρουμε φιλία μα όχι την Μακεδονία
Αυτή η συμφωνία είναι προδοσία,          Είναι  υποταγή του Κοτζιά η υπογραφή
Κοτζιά Κοτζιά αυτή η συμφωνία θα μείνει στα χαρτιά
Δημοψήφισμα / Να μιλήσει ο Λαός,        Δεν υποχωρούμε εάν δεν δικαιωθούμε
Η Μακεδονία είναι Ελληνική,       Ελλάς Ελλάς Μακεδονία,     Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία 
Αλέξανδρε ζεις εσύ μας οδηγείς
       Η Οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Γιουματζίδη Δημήτριο, Θεόφιλο Παπαδόπουλο, Ιγνατιάδου Μαγδαλινή, Μπακύρτση Χρήστο, Ντάτη Γεώργιο, Παπακώστα Αθανάσιο και Πριβαρτιτσάνη Πέτρο ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της πορείας και ιδιαίτερα τον Χαράλαμπο Παπαζήση και την Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας  που διέθεσε τα ιδιόκτητα γραφεία της για τις συναντήσεις και τις συνεδριάσεις.


  ΨΗΦΙΣΜΑ

Τα Σωματεία και οι φορείς του Δήμου Έδεσσας και Σκύδρας, διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών της 17ης Ιουνίου 2018, που υπέγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών, αγνοώντας προκλητικά την ελεύθερη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του κυρίαρχου Ελληνικού λαού.
Η «Συμφωνία» αυτή παραδίδει το ιερό όνομα της Μακεδονίας, αναγνωρίζει την κατασκευασμένη το 1945 γλώσσα ως «μακεδονική» και τους κατοίκους του πολυεθνικού μορφώματος, που δημιούργησε ο Τίτο, ως «μακεδόνες».
Με τη «Συμφωνία» αυτή προσβάλλονται βάναυσα οι χιλιάδες των νεκρών μας που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της μίας, μοναδικής και ελληνικής Μακεδονίας, αποτελώντας Ύβρη για τους Μακεδόνες, αλλά και για ολόκληρο τον Eλληνισμό!
Απαιτούμε την άμεση διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εκφραστεί δημοκρατικά, πέρα από κάθε αμφιβολία και αμφισβήτηση, η βούληση του Eλληνικού λαού, σύμφωνα με την επιταγή του Συντάγματος (άρθρο 1, παράγραφος 3):
<<Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα>>

Κηρύσσουμε ανεπιθύμητους όσους υπέγραψαν την επαίσχυντη αυτή «συμφωνία», όσους συναινούν σε αυτήν και όσους τολμήσουν να συναινέσουν στο μέλλον!!!


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 σχόλια:

 1. Είναι άδικο να παρασύρεται ο λαός για να υπογράφει ψηφίσματα που κανένας από τους παρευρισκομένους δεσπότης βουλευτής δήμαρχος αντιδήμαρχος κ.α. ποτέ δεν θα υπογράψει. Σύντομα θα δούμε να υποδέχονται τους ανεπιθύμητους αυτούς σα σωτήρες, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. Η εκμετάλλευση του πατριωτισμού των ελλήνων καλά κρατεί, με τις ευλογίες και της Εκκλησίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι εκτός πραγματικότητας. Αυτοί που ονομάζεις σωτήρες ούτε άχυρο σε δύο γάιδαρους δεν μπορούν να μοιράσουν...

   Διαγραφή
 2. Μπράβο στην Σκυδρα που στήριξε μαζικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια σε όλους που αψήφησαν την ζέστη και τοις δουλειές τους ενώ κάποιοι άλλοι γελούσαν απο τις καφετέριες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΑΞΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΞΙΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ.ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΙ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑΡΑΜΑ

   Διαγραφή
  2. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ - ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΑΕ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ 500 ΕΥΡΩ

   Διαγραφή
  3. Γιατί με Συριζα δεν παίρνεις 500 ευρώ; Υπεύθυνος για την ανεργία είναι ο επίσκοπος και ο δήμαρχος; Τι τον ψηφίσαμε τον πρόεδρο τους 15μελους;Νομίζεις ότι φωνάζει με ντουντούκα σε πορεία για την Κούβα;

   Διαγραφή
 5. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΛΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ ΦΕΡΑΤΕ??Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΟΜΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ ΔΕΝ ΔΙΧΑΖΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διχάζει η κυβέρνηση με τις ιδεολογικες εμμονές της. Και επιπλέον δίνει τροφή στους ακροδεξιους...

   Διαγραφή
 6. Θα μπορουσαν να τραγουδησουν σε ρυθμους Λουκιανου Κηλαηδονη:Στα μνημονια λεμε ναι, στην ανεργια λεμε ναι, στο μισος λενε ναι και στον Κουλη λεμε ναι. Οχι λεμε στην μακεδονια, οχι και στους απεναντι, οχι στην μακεδονια, οχι στους αριστερους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.