Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: Οι ιδιοκτήτες εστίασης σε απόγνωση


Επιτρέπονται μόνο τα εγκαίνια σε πλατείες - Ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα  

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και οι εργαζόμενοι σε αυτά, εφόσον είναι οι μόνες επιχειρήσεις που παραμένουν σε οικονομική καραντίνα…. Ακόμη και τα εμπορικά κέντρα με έκτακτη απόφαση ανοίγουν 15 ημέρες πιο μπροστά από την προγραμματισμένη έναρξη. Έτσι από την Δευτέρα 18 Μαΐου ανοίγει όλη η εμπορική αλυσίδα, ενώ ήδη άνοιξαν λόγω θερμοκρασιών και οι οργανωμένες παραλίες σε όλη την Ελλάδα. 
Η εστίαση αποτελεί σημαντικό κομμάτι εργασίας και επιβάλλεται να ανοίξει άμεσα. Επιτρέπεται ο συνωστισμός στα εγκαίνια των πλατειών όταν αποτελούν πολιτικές φιέστες, ενώ στις καθημερινές συναντήσεις στις λαϊκές πλατείες έχει τον πρώτο λόγο η αστυνομία. Επιτρέπεται η λειτουργία των οργανωμένων παραλιών και beach bar και η εστίαση παραμένει κλειστή. Ανοίγουν τα Mall που αποτελούν κλειστούς χώρους μεγάλης έκτασης και οι ιδιοκτήτες καφετεριών και εστιατορίων βρίσκονται σε απόγνωση. 
Τα Γιαννιτσά είναι μια πόλη που η οικονομία τους στηρίζεται στην εστίαση. Τα μαγαζιά της προσφέρουν διασκέδαση, καλό φαγητό και μαγαζιά καφέ με ωραία διακόσμηση και καλή μουσική. Έτσι ανέπτυξαν την οικονομία τους, που μαζί με την εύφορη γη τους ξεπέρασαν κάθε κρίση. Αυτές τις ημέρες οι ιδιοκτήτες υπολογίζουν με χαρτί και μολύβι τις υποχρεώσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι, αλλά και τα νέα δεδομένα που φέρνει στον τομέα τους η κρίση στην υγεία. Είναι δεδομένο ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη και ειδικά με τα μέτρα των αποστάσεων κι αυτό σημαίνει λιγότερα μεροκάματα και για τα νέα παιδιά που αναζητούν δουλειά στην εστίαση. Άμεσα είναι και τα οικονομικά προβλήματα στην αλυσίδα καταστημάτων που προμηθεύουν υλικά στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ένας χώρος που επηρεάζει πολλούς μικρούς επιχειρηματίες. 
Με βάση όλα αυτά και τα έξοδα που «τρέχουν» επιβάλλεται υποστήριξη και από τους δήμους στα τέλη πεζοδρομίου και στον δημοτικό φόρο, τουλάχιστον για τους μήνες που τα καταστήματα δεν λειτουργούν. Οι λογαριασμοί περιμένουν κάτω από τις κλειστές πόρτες των καταστημάτων. Επιβάλλεται λοιπόν το άνοιγμα των καταστημάτων άμεσα, καθώς και οδηγίες για την λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, γιατί όσο υπάρχει καθυστέρηση, συνεχίζονται οι ακυρώσεις.   

Από το γραφείο τύπου 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Ωραία ανοίγουμε 25/05 ,, τι μέτρα προτείνετε στο προβλημα που βλέπετε ότι έρχεται και θα σφίξει κι άλλο την θηλιά ,,λόγο χρεών,,μείωση πελατών διότι υπάρχει μείωση καθήμενων σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας..
    Πια πρόταση σεις θα ήταν πιστεύετε αυτή που θα μας έδινε αισιοδοξία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευτυχώς που δεν είχαμε εσάς ευτυχώς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ με σας πάμε από το καλό στο καλύτερο. ΓΚΑΝΤΕΜΙΔΕΣ!!!

      Διαγραφή
    2. αρχηγκαντεμαρος άλλα ...αν ηταν ο ψεύτης θα θρηνούσαμε χιλιάδες νεκρούς και δεν το λέω εγώ αλλά οι ψηφοφόροι σας

      Διαγραφή
    3. Αυτό που λες είναι υποθετικό , δεν το γνωρίζουμε άλλωστε και το 2015 λέγατε ότι θα γίνουμε Βόρεια Κορέα , Αλβανία ,Ουγκάντα κλπ. Παρόλα αυτά μας έβγαλαν από τα μνημόνια τυπικά!!! Αρα μην τρως το παραμύθι των καναλιών που πήραν 21 εκ. ευρώ ενώ ο ¨ψεύτης¨τους έβαλε να πληρώσουν πρώτη φορά 80 εκ.ευρώ. Καληνύχτα.

      Διαγραφή
    4. Φάε σανό...λες ευχαριστώ σε αυτους που λόγω κορονοιου περνάνε νομοσχέδια εγκληματικα. Κατσε και κοιμήσου...θα ρθεί η πρωτοψάλτη να σου τραγουδήσει αφου κανει τα εγκαίνια στην ομονοια...

      Διαγραφή
    5. Εδώ κάνατε το Όχι ναι ,τακτοποιήσατε τα παιδιά σας τους πατεράδες σας ,γίνετε αμερικανοφιλοι σε ένα βράδυ, ψηφίσατε σωρηδόν τα μνημόνια της κολλητής σας Μέρκελ, κανατε ξέφραγο αμπέλι την Ελλάδα, και σας πείραξε ο κόσμος στα εγκαίνια της Ομόνοιας ξέχασες τα εγκαίνια στο μετρό Θεσσαλονίκης πριν 2 χρόνια με πανό και αφίσες!!!!!
      Δες το καθρέπτη και πες είμαι αριστερός αν αντέχεις και δεν σε φτύσει ο καθρέπτης σου, γιαλαντζί αριστεροί με δεξιές τσέπες.
      Εδώ ο ανύπαρκτος κουλης σας κάνει πλάκα ποιος ο ...κουλης!!! Σας έχει στο -17% ο κουλης ο γκαντεμαρος

      Διαγραφή
    6. Όλα αυτά που έγραψες είναι προπαγάνδα για χαζούς 9:26.
      Μετά το δημοψήφισμα, δεν κρύφτηκε ουτε την κοπανησε ο ψεύτης, πήγε σε εκλογές το Σεπτέμβρη και τις ξαναπήρε, Αν θυμάσαι και δε σε γελά η μνηση σου.
      Το μνημόνιο που ψηφίστηκε οποίος και να ήταν ήθελε δεν ήθελε θα το ψήφιζαν,προγραμματισμένο από τα λαμογια πριν.
      Ξέφραγο αμπέλι έγινε τώρα που δεν φεύγει ούτε ενας.
      Ο ψεύτης αντιμετώπισε την προσφυγικη κρίση με ανθρωπιστικό τρόπο κ σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες (δεν τα πήρε για να γεμίσει φυλακές ψυχων όλη την Ελλάδα, ο ψεύτης! )
      Με την τακτοποίηση παιδιών, γνωστών, κουμπάρων, παιδεραστών, βιαστών, βλέπουμε την κυβερνησαρα σας το πάει πολύ καλα, ξέρει από αυτά από παλιά..
      Την ανεργία ο ψεύτης την πήρε από το 20% και την έφτασε στο 8% ο ψεύτης!
      Ο ψεύτης άφησε 37δις.
      Προστάτεψε όλους τους αδύναμους με πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστική κρίσης(καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στην υγεία, σχολικά γεύματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κοινωνικά μερίσματα στο τέλος των ετών 16,17,18 Ο ψεύτης)
      Εβαλε σε τροχιά ρύθμισης το ελληνικό χρέος ο ψεύτης.
      Αποκατέστησε τρανταχτες αδικίες των πρώτων μνημονιων (αντισυνταγματικες απολύσεις, υπερογκα χρέη, ο ψεύτης..
      Και άλλα πολλά άσχημα για την κοινωνία και την οικονομία ο ψεύτης..
      Μήπως αυτοφτυνεστε στον καθρέφτη σας μπας και πιστέψετε τον ανύπαρκτο που χασκογελάει μόνο ωσάν βλακας, μοιάζει μύρια στα ΜΜΕ για την αυτοπροβολή του,και στα φιλαράκια της ελίτ, και αφήνει τον λαό του στο έλεος ;
      Κάνε μια επανακινηση δε σε βλέπω καλά.

      Διαγραφή
    7. 11.29 όλοι για φτύσιμο είστε όλοι σωστά αυτά που λες για αυτά τα λαμόγια είναι σωστά άλλα να θυμηθούμε και τα δικά σας πχ καλογριτσας γιαυτο άστα όλοι για φτύσιμο

      Διαγραφή
    8. Προς 12!26 Τι ΝΟΒΑΡΤΙΣ , τι λίστα ΛΑΚΓΑΡΝΤ , Τι ΖΙΜΕΝΣ τι ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ , τι ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ κλπ Μόνο καλογρίτσας!!!

      Διαγραφή
    9. Βρε άσε τον καλογρίτσα και τον κάθε καλογρίτσα.
      Εδώ επί της ουσίας τα βρήκες σωστά, Αυτό και μόνο λέει πολλά μη ψάχνεις λόγο κατηγορίας δεν υπάρχει. Την ουσία κοίτα την ουσία.

      Διαγραφή
    10. ρε εργαζόμενε του συριζα τα γραφεία ειναι ανοιχτά σήμερα η έχεις πάρει δουλειά στο σπίτι;

      Διαγραφή
    11. Χαλαστηκες με τις αλήθειες 3:51 λογικο.
      Ξύδι, κάνει καλό στην αραίωση του αίματος προφυλάσσει από εγκεφαλικά και καρδιακά.

      Διαγραφή
    12. Κάτι θα ξέρεις από ξίδι από την ημέρα που έχασε ο ψεύτης από τον γουρλο τον κουλη το καταναλώνεις και μονολογείς...Όχι και από τον κουλη ρε !!!!!

      Διαγραφή
  3. Επειδή σας ενδιαφέρει η ουσία (δηλαδή μπακλαβάς γωνία) ας τα πάρουμε με την σειρά:
    Οι κακοί βόλεψαν παιδιά,κουμπάρους κτλ.δηλαδή οι δεξιοί.
    Ερώτηση:Ποιος έκανε καθηγήτρια πανεπιστημίου την γυναίκα του,ποιος άλλαξε τον νόμο για να μην καταλήξουν τα αδέρφια του στην φυλακή για πλαστογραφία (κακούργημα),ποιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία ενώ ταυτόχρονα τα κατηγορεί(δηλαδή μας δουλεύει),τίνος πατέρας έγινε πρόεδρος στον ΟΑΣΘ (και τον αποτελείωσε) ,ποια διόρισε τον σύντροφό της στο δημόσιο,ποια προσπάθησε να βολέψει την κόρη της ανεπιτυχώς στην βουλή (μετά από γενική κατακραυγή),ποιος έστησε την μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους,ποιός έκοψε το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους,ποιος μείωσε τα πολυτεκνικά επιδόματα,ποιος αριστερός επαναστάτης(τρομάρα του) έλιωσε τον μεγάλο πλανητάρχη Τραμπ από το γλύψιμο,ποιος διόρισε ανίκανα κομματόσκυλα σε θέσεις του δημόσιου τομέα (πολιτική προστασία)με αποτέλεσμα να καούν άδικα δεκάδες συμπολίτες μας,ποιός έστειλε τον Μπαρουφάκη στας Ευρώπας και μας έβαλαν χοντρό χέρι για 99 χρόνια(ούτε εκατό) (αυτούς μπορεί να τους αρέσει να τους βάζουν χέρι)ποιος φέσωσε τον ελληνικό λαό με άσκοπα δις γιατί δεν ήξερε,δεν καταλάβαινε ,ποιος προσπάθησε να δωροδοκήσει τον ελληνικό λαό στις τελευταίες εκλογές ποιος,ποιος,ποιος.....
    Τελικά δεν καταλάβατε τίποτα.Δεν πειράζει,συνεχίστε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εσύ δεν καταλαβαίνεις και ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα , συνέχισε. Πάντως την οικονομία της χώρας την πήγε τέλεια και με αποθεματικό,αντε στη στάνη σου τώρα.

      Διαγραφή
    2. Η Περιστέρα έγινε σε μια νύχτα γεράκι!!!

      Διαγραφή
  4. προς αστροπελέκι 7:14
    Μπορείς να απαντήσεις επί της ουσίας ;Τώρα περί λάσπης κάτι παραπάνω θα ξέρετε εσείς....τα τούβλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.