Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου η καταβολή του 35% από τον ΕΛΓΑ - 14,7 εκατ. ευρώ στην Πέλλα



Αύριο Τετάρτη θα καταβληθεί το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για το έτος ζημιάς 2019 και για το πρώτο τρίμηνο του 2020 καθώς και αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου του ίδιου χρονικού διαστήματος, όπως ενημέρωσε ο ΕΛΓΑ.

Το πόσο τω αποζημιώσεων ανέρχεται σε 66.800.000 ευρώ και θα καταβληθούν σε 57.056 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα ενημερωθούν άμεσα με την αποστολή μηνυμάτων SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως αναφέρει ο ΕΛΓΑ «με την πληρωμή αυτή, ύψους 67 εκατομμύριων ευρώ περίπου ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των ζημιών έτους 2019, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπου εκκρεμεί η διατύπωση πορισμάτων επανεκτίμησης».

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα κατευθυνθεί στο νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 14.723.948,83 ευρώ, ακολουθεί ο νομός Χαλκιδικής με 9.521.639,67 ευρώ και ο νομός Ημαθίας με 8.933.861,58 ευρώ. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά Νομό

Για την πληρωμή των αποζημιώσεων οι βουλευτές Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης και Λάκης Βασιλειάδης δήλωσαν:


Διονύσης Σταμενίτης: 12 Αυγούστου η καταβολή του 35% του ΕΛΓΑ 

Με αφορμή την καταβολή του 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Με την ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ ότι στις 12 Αυγούστου θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 35% των αποζημιώσεων αποδεικνύεται ότι οι πληροφορίες για σπάσιμο της πληρωμής και για περαιτέρω καθυστερήσεις ήταν απλώς φήμες που πέφτουν στο κενό. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συντονισμένα και με σχέδιο επιχειρούν τη διόρθωση των παθογενειών και των προβλημάτων που παρουσιάζει διαχρονικά ο ΕΛΓΑ και ταυτόχρονα στοχεύουν στη συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα.  

Το έχω πει επανειλημμένως και θα το τονίσω ακόμη μια φορά, δεν πανηγυρίζει κανείς που οι αποζημιώσεις για την περασμένη χρονιά εξοφλούνται με ένα χρόνο καθυστέρηση, αλλά όλες οι προσπάθειες που γίνονται και όλες οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται τον τελευταίο χρόνο γίνονται με γνώμονα την έμπρακτη στήριξη των παραγωγών μας». 

Υπενθυμίζεται ότι με δελτίο τύπου στις 27 Ιουλίου ο Βουλευτής Πέλλας είχε ενημερώσει για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και την αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού από το ΔΣ του Οργανισμού.  

Σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/35-elga-2/ 


Λάκης Βασιλειάδης: Στις 12 Αυγούστου η πληρωμή του 35% στους δικαιούχους του ΕΛΓΑ

Σε σημερινή επικοινωνία του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκε ότι η τελευταία πληρωμή προς του δικαιούχους αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ η οποία αφορά στο υπολειπόμενο 35%, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου 2020.
Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις ενέργειές του, οι οποίες σε συνδυασμό και με την παρέμβαση και του ίδιου του Πρωθυπουργού, είχαν ως αποτέλεσμα την καταβολή του συνόλου των αποζημιώσεων σε συντομότερο χρόνο από το αναμενόμενο και πάντως νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε, για μία ακόμα φορά, πως το νοικοκύρεμα του ΕΛΓΑ είναι επιτακτικό και ο εκσυγχρονισμός του πιο αναγκαίος από ποτέ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατό οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές να αποζημιώνονται ούτε σε δόσεις, ούτε τον Αύγουστο του επόμενου έτους, τόσο χρόνο μετά τις δηλώσεις.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ο θεος να δωσει ντρωπη δεν υπαρχει μετα απο 1.30 χρονο ρεζιλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπερδεύτηκα με τόση ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΤΕ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάχα μέχρι 10 Αυγούστου θα έμπαιναν τα χρήματα για τα σπαράγγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί τι έπαθαν τα σπαράγγια ρε παιδιά εδώ κάποιοι λένε ότι βγάζουν πολυ χρήμα απο το σπαράγγι γιατί ζητάτε αποζημίωση

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.