Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών έχουν ήδη φρακάρει



Η πανδημία και στο νομό μας εξαπλώνεται ραγδαία. Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο αριθμό, η προσέλευση στα επείγοντα ατόμων με συμπτώματα Covid και οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία του νομού μας συνεχώς αυξάνονται. Επιδεινώνεται καθημερινά η κατάσταση στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών που έχουν ήδη φρακάρει, παρά την de facto μετατροπή τους σε νοσοκομεία της μίας νόσου. 

     Στο νοσοκομείο Έδεσσας τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid κυμαίνεται μεταξύ 80-85, όταν οι κλίνες της παθολογικής κλινικής δεν ξεπερνούν τις 35. 
Για την εξεύρεση κλινών στα δύο νοσοκομεία οι κλινικές του χειρουργικού τομέα (Ορθοπεδική, Χειρουργική, Ουρολογική, ΩΡΛ) έχουν συμπτυχτεί ή μετακινηθεί συστεγαζόμενες σε έναν χώρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των μη-Covid παθήσεων. Παρόμοιες συμπτύξεις έχουν επιβληθεί και στις Καρδιολογικές κλινικές των δύο νοσοκομείων, ενώ δραματική ήταν και η συρρίκνωση της Παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών πριν λίγες μέρες, όταν στους θαλάμους της μεταφέρθηκαν ασθενείς της Ορθοπεδικής κλινικής οι οποίοι συνυπήρχαν με νεογνά, βρέφη και μικρά παιδιά, συνθήκες νοσηλείας απολύτως απαράδεκτες. 

     Παρ’ όλες τις συμπτύξεις και μετακινήσεις και παρά το γεγονός ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο, πολλές φορές με την υπέρβαση ακόμα και των αποδεκτών επιστημονικά ορίων, οι κενές κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό  στην αρχή κάθε εφημερίας για τα δύο νοσοκομεία περιορίζονται σε μονοψήφιο νούμερο!!! Οι εφημερεύοντες γιατροί καθημερινά αγωνιούν για το αν μέχρι το τέλος της εφημερίας θα υπάρχει έστω και μία απλή κλίνη, σε κοινό θάλαμο, διαθέσιμη για να νοσηλεύσουν ασθενείς που θα το έχουν ανάγκη. 

     Οι ειδικοί παθολόγοι των παθολογικών κλινικών των δύο νοσοκομείων δεν επαρκούν -μόλις τέσσερις παθολόγοι στην Έδεσσα και πέντε στα Γιαννιτσά!!!- για να στελεχώσουν τα τμήματα που βρίσκονται υπό την ευθύνη της παθολογικής (τμήμα επειγόντων περιστατικών, παθολογική κλινική με μη-covid ασθενείς, τμήμα υπόπτων περιστατικών Covid και τμήμα ασθενών με Covid).

     Οι Αναισθησιολόγοι των δύο νοσοκομείων που δίνουν μια άνιση μάχη στην πρώτη γραμμή, καθημερινά, χωρίς ανάπαυση, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της εξάντλησης. Οι Αναισθησιολόγοι έχουν την ευθύνη των χειρουργείων που μπαίνουν εκτάκτως στα δύο νοσοκομεία, όμως ταυτόχρονα και ανά πάσα στιγμή σπεύδουν στο κρεβάτι των ασθενών που θα χρειαστούν επείγουσα διασωλήνωση. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθεί κανείς σε αυτό το διπλό καθήκον υπό αυτές τις συνθήκες. Η επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας σε κάθε πόλη και η ένταξη τους στην λειτουργία των νοσοκομείων του δημοσίου, ώστε 
-για παράδειγμα- να πραγματοποιούνται εκεί τα χειρουργεία του χειρουργικού τομέα των νοσοκομείων, είναι επιτακτική ανάγκη για να θα αποσυμφορηθεί το έργο των αναισθησιολόγων των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

     Οι υγειονομικοί έδωσαν και δίνουν τη μάχη από την έναρξη της πανδημίας μέσα σε αντίξοες συνθήκες ελλείψεων προσωπικού και υποδομών, ελλιπών μέτρων προστασίας και λειψού υγειονομικού υλικού. Στα Covid τμήματα το νοσηλευτικό προσωπικό σήμερα καλείται να ανταπεξέλθει σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Στο ΤΕΠ οι νοσηλεύτριες εργάζονται νύχτα-μέρα με ένα ρεπό την εβδομάδα. Η κύρια αγωνία των υγειονομικών είναι πλέον να μην νοσήσουμε και εμείς, διότι τότε κανείς δε θα βρεθεί να μας αντικαταστήσει, αφού η χρόνια υποστελέχωση των νοσοκομείων στερεί από εφεδρείας όλα τα τμήματα.
     Σε ότι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική. Στις 19/11 σύμφωνα με τον Ε.Κ.Ε.Π.Υ. (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας), το κοντινότερο στην περιοχή μας κρεβάτι ΜΕΘ ήταν μία κλίνη ΜΕΘ στην Αλεξανδρούπολη. Η κατάσταση αυτή βάζει αναπόφευκτα τους εφημερεύοντες ιατρούς στην αδιανόητη για αυτούς θέση να υποχρεώνονται να επιλέξουν ποιον ασθενή θα διασωληνώσουν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ! Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε εκπαιδευτεί να εργαζόμαστε για να εξασφαλιστεί η υγεία ΟΛΩΝ των ασθενών. Όχι να επιλέγουμε ποιος θα λάβει τη μέγιστη δυνατή φροντίδα και ποιος θα αφεθεί στην τύχη του. 
     Θα το επαναλάβουμε: είναι εγκληματική η πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις ξεκάθαρες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τις οποίες ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΜΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ η χώρα μας όφειλε να διαθέτει 3.500 κλίνες ΜΕΘ - ΜΑΦ - ΜΕΝεογνών και όχι 600 όπως είναι σήμερα. 

     Οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας διαρκώς συρρικνώνονται. Τα περιφερειακά Ιατρεία έκλεισαν με εντολή ΥΠΕ και τα Κέντρα Υγείας χρησιμοποιούνται ως δεξαμενές άντλησης προσωπικού, που καλείται να μπαλώσει όπως-όπως τα κενά στα νοσοκομεία. Έτσι οι κατ’ οίκον νοσηλευόμενοι ασθενείς που δεν έχουν χρήματα, μένουν χωρίς ιατρική παρακολούθηση και ιατρική συνδρομή και τα χωριά του νομού είναι αφημένα στη μοίρα τους.

     Η πολύμηνη άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τις δομές του ιδιωτικού τομέα της Υγείας σε κάθε πόλη και να τις εντάξει στην λειτουργία των νοσοκομείων του δημοσίου, έχει οδηγήσει στην πλήρη αναστολή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων των νοσοκομείων, στην αναβολή του 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων, έχει οδηγήσει σε τρομερά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων του εργαστηριακού τομέα των δύο νοσοκομείων (ακτινολογικό, αξονικός τομογράφος, μικροβιολογικό) που δίνουν αγώνα για να πετύχουν το αδύνατο: να λειτουργήσουν με ασφάλεια τόσο ως εργαστήρια για ασθενείς με Covid όσο και για μη-covid ασθενείς ταυτόχρονα!! Έτσι, οι ασθενείς με χρόνια ή οξέα προβλήματα υγείας που δεν έχουν τα χρήματα να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας, όσοι για μήνες περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να εξεταστούν ή να χειρουργηθούν, μένουν απολύτως ξεκρέμαστοι. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία η εκτόξευση της κερδοφορίας του ιδιωτικών μεγάλων επιχειρήσεων στη Υγεία στην περίοδο της πανδημίας. Ίσως δεν είναι τυχαία και η επίμονη, όλους αυτούς τους μήνες, άρνηση της κυβέρνησης να «διαταράξει» αυτήν την κερδοφορία με την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα σήμερα διαπραγματεύεται με τους κλινικάρχες την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Ένα επαίσχυντο παζάρι των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας σε συνθήκες πανδημίας!!. Δεν πέφτουμε απ’ τα σύννεφα. Για αυτούς η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη απώλεια μεταφράζεται σε ευρώ. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις που άφησαν το ΕΣΥ στην τύχη του μέχρι να φτάσει σε αυτήν την κατάσταση να μην κουνάνε το δάχτυλο. Δεν είναι αθώοι του αίματος!

     Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το διάστημα των εννέα μηνών από την έναρξη της πανδημίας για να πάρει όλα τα κατεπείγοντα αναγκαία μέτρα. Έδωσε όλες της τις δυνάμεις να μετακυλήσει την δική της ευθύνη στην λεγόμενη ατομική ευθύνη. Ο λαός της περιοχής μπήκε φέτος δύο φορές σε «lockdown» και έκανε το καθήκον του τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. 
     Η κυβέρνηση αντιθέτως, ενώ όφειλε να προχωρήσει σε προσλήψεις, κατέφυγε σε συνεχείς υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας, ή ενδονοκομειακά από τμήμα σε τμήμα, απογυμνώνοντας έτσι τις ήδη αποδυναμωμένες υπόλοιπες δημόσιες δομές και τα υποστελεχωμένα τμήματα των νοσοκομείων. Αντί να μονιμοποιήσει τους επικουρικούς γιατρούς και να προχωρήσει σε ταχύτατες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προωθεί συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ιδιώτες. Αντί να προσλάβει τους εκατοντάδες νέους γιατρούς που τα τελευταία 2 χρόνια έχουν αιτηθεί την πρόσληψη τους σε νοσοκομεία της χώρας, επιχειρεί να κρατήσει γιατρούς ηλικίας 67 ετών, συχνά με υποκείμενα νοσήματα, που εκ των πραγμάτων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν σοβαρά αν παραμείνουν στο ΕΣΥ.

     Και την ίδια ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι στο απροχώρητο, η κυβέρνηση στέλνει την Ασφάλεια στα σπίτια εκλεγμένων εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών και τους απαγγέλει κατηγορίες για «διέγερση σε απείθεια» επειδή με ανακοινώσεις των σωματείων καλούσαν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, με αιτήματα άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ και επίταξης του ιδιωτικού τομέα υγείας. Απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης και αυταρχισμός, με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας. Γίναμε μάλιστα μάρτυρες της αγριότητας των δυνάμεων καταστολής που ξυλοκόπησαν αδιακρίτως ανθρώπους, οι οποίοι με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, κινητοποιήθηκαν με όλα τα απαραίτητα, κατά κοινή ομολογία, μέτρα υγειονομικής ασφάλειας, για να διεκδικήσουν μέτρα άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ.

     Έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα, να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία στις 26/11 και διεκδικεί:
Να μονιμοποιηθούν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι επικουρικοί συνάδελφοι μας.
Να προσληφθούν με έκτακτη ρύθμιση σε μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ όλοι οι γιατροί που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση 2018-2020.
Να γίνουν με έκτακτη ρύθμιση μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού. 
Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά και άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας. Επίταξη πραγματική, όχι πλουσιοπάροχη επιδότηση στους κλινικάρχες και στις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων.
Πλήρης τακτικός έλεγχος σε όλες τις μονάδες υγείας-πρόνοιας, μεγάλους εργασιακούς.
Επαναλαμβανόμενα και πλήρως δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Να μην προχωρήσει το αισχρό σχέδιο κυβέρνησης και ηγεσίας Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Καλούμε τους τοπικούς φορείς σε κοινό αγώνα !
Οι γνώσεις μας, η δουλειά μας, αλλά και η φωνή μας και ο αγώνας μας στην υπηρεσία της υπεράσπισης της Υγείας του λαού της περιοχής μας!  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               
Αποστολίδης Χαράλαμπος   

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Σανίδας Αργύρης
                 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Ήταν που ησύχαζαν από οχταμήνου ότι όλα θα πάνε καλά και ότι όλα τα ελέγχουν και έχουν πρόγραμμα αυτοί οι....άριστοι άχρηστοι. Ρεζίλια του κερατά. Σήμερα 108 έφυγαν από την ζωή και ο Κικίλιας στο απυρόβλητο. Η Δούρου ακόμη στα δικαστήρια. Αλλά τα κανάλια καλά ταισμένα....κουβέντα δεν λένε για ευθύνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ, ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΤΖΑΜΤΖΗ ,ΣΤΑΜΚΟ Κ.Λ.Π. ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ; ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ!Η ΠΕΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ! ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ; ΕΞΟΝΤΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ,ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. ΟΙ ΚΗΔΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΩΝ ! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ; ΟΣΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ! ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε πως δεν βγήκαν, τις προάλλες δε φωτογραφιζονταν ο τζαμτζης ως τοπ μοντέλ για την προώθηση του τεστ;
      Τι λες τώρα.

      Διαγραφή
  3. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ;
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμείς οι πολίτες τι κάνουμε για την προστασια μας? Μάσκες στο πηγούνι και συνέχεια έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι βλακας, αυτή είναι υγειονομική αντιμετώπιση;
      Με τον κόσμο θα τα βάλουμε ανόητε;

      Διαγραφή
    2. Με τον κόσμο Γιατί εαν προσεχαν δεν θα ειχαμε αυτο τον συνωστισμό στα νοσοκομεία τους χαρακτηρισμούς για την αφεντιά σου

      Διαγραφή
  5. Τραγικό.Δυστυχως να παρακαλάμε να μην αρρωστήσουμε και χρειαστούμε περίθαλψη.Κριμα στον τόπο μας. Άξιζε καλύτερους ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο λαός χρόνια κοιμάται,χρόνια χρόνια πολλά,πρέπει όλους έξω όλους έφαγαν έφαγαν και δεν χόρτασαν αλλά ο λαός δεν ξεχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λαός χρόνια κοιμάται,χρόνια χρόνια πολλά,πρέπει όλους έξω όλους έφαγαν έφαγαν και δεν χόρτασαν αλλά ο λαός δεν ξεχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι,πάντα κάτι καλό βγάζει,αλλά τι ήθελες και έμπλεξες τις δυνάμεις καταστολής ,το Πολυτεχνείο και την απαράδεκτη πορεία. Τι ήταν εκείνο το στοιβαχτο!!Γιατί έμπλεξες τα υγειονομικά με τα κομματικά ,μόνο που δεν έβαλες την κόκκινη σημαία.Άστο τα χάλασες δεν πείθεις κανέναν. Στον πόλεμο στην πρώτη γραμμή πολεμάς και δεν φυγομαχείς.Ευτυχώς είστε τρείς και ο κουκοέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πήγαινε βλάκς στο μανάβικο στο μπακάλικο στην πλατεία να πάρεις καφέ,στο ΑΤΜ ένας επάνω στον άλλο με την μάσκα στο αυτί και με μολυσμένα χέρια σου και πιο μπροστά πλακωνώσουν στην γράπα και στα καφέ και περίμενε οι Άρχοντες με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους να σε σώσουν.Με την ανεύθυνη συμπεριφορά σου εμείς τι φταίμε να την πληρώνουμε.Δυστυχώς πανάθεμα σας είστε κάμποσοι στο έγκλημα που κάνετε στους συνανθρώπους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
      ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΕΟ ΤΕΣΤ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΒΓΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΘΕΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΕ ΩΣ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ;ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΠΟΣΑ ΤΕΤΕΙΑ ΤΕΣΤ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ

      Διαγραφή
    2. Ο ασθενης παραμενει ως ενεργος με τη νοσο... Δεν προσμετραται ως νεο κρουσμα, να μην σας βρωμαει τπτ...

      13 νεκροι σε μια μερα στο ΓΝ Εδεσσας αυτο να σας ανησυχει... και 108 στην Ελλαδα ολη...

      Διαγραφή
  10. Το πολιτικό σύστημα έχει δημιουργήσει έναν λαό με πολύ χαμηλό επίπεδο
    Ειδικά εδώ στην Πέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σίγουρα ιατρικό και νοσιλευτικο προσωπικό δίνουν τον αγώνα τους κάθε μέρα και αναγνωρίζεται από όλη την κοινωνία. Έχω μητέρα που νοσολευται στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και παίρνω ένα τηλέφωνο να ρωτήσω και πριν προλάβω να πω κουβέντα το κλείνουν το τηλέφωνο. Προσοχή σας καταλαβαίνουμε αλλά μην χαλάτε την εικόνα σας με τέτοιες συμπεριφορές. Ο καθένας έχει τον πόνο του. Προσοχή λοιπόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλέστε τους ιατρούς που παίρνουν ταμείο οαεδ στο νόμο. Ας βοηθήσουν κι αυτοί, δεν είναι και λιγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μέτρα να πάρουμε σωστά αλλά όχι και να δικαιολογούν τα βολεμένα κομματόσκυλα που βγήκαμε στους δρόμους για το πολυτεχνείο!! Έλεος πεθαίνει ο κόσμος κ αυτοί ως γνήσια κομματόσκυλα μας λένε για το Πολυτεχνείο βρε ουστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά τα λες

      Διαγραφή
    2. Τα κομμάτοσκύλα ήταν με στολή συνωστισμενοι, πολλοί χωρίς μάσκες που έπιαναν παιδιά και μεγάλους απ το πρόσωπο τους εφτυναν και έδερναν τον κόσμο που βγήκε στην πορεία ειρηνικά με αποστάσεις και μάσκες.
      Φασιστακο αλλού ριξε την ευθύνη για τον κόσμο που πεθαίνει, ας πούμε στην κυβέρνηση, τι όχι;

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα θαυμαστή της β Κορέας θα έχεις μπει από το παράθυρο στο δημόσιο όπως κ τα αλλά κομματόσκυλα

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.