Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών αναλαμβάνει τη νοσηλεία των ασθενών με COVID - Αποσυμφορείται το Νοσοκομείο Έδεσσας



Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα το σχέδιο αποσυμφόρησης των μικρών περιφερειακών νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας από τα περιστατικά κορωνοϊού.
Σε ότι αφορά στο Νομό Πέλλας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φωτεινής Στεφανοπούλου στη voria.gr, το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα αναλάβει τη νοσηλεία των ασθενών με COVID και αποσυμφορείται το νοσοκομείο Έδεσσας.
Πιο αναλυτικά:
Ο σχεδιασμός της 3ης και της 4ης ΥΠΕ έλαβε έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), καθώς κρίθηκε ότι πλέον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Έτσι, από σήμερα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που προσέρχονται σε μικρά νοσοκομεία και κρίνεται ότι χρήζουν νοσηλείας θα παραπέμπονται σε μεγαλύτερης δυναμικότητας νοσηλευτικά ιδρύματα είτε της περιφέρειας είτε της Θεσσαλονίκης, πάντα κατά την κρίση και με την έγκριση του γιατρού. Ουσιαστικά, δηλαδή, εφαρμόζεται εκ νέου ο σχεδιασμός που υπήρχε μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, όταν η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώθηκε ραγδαία. Στόχος του σχεδίου είναι να πάρει μια ανάσα το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο όλο αυτό το διάστημα εργαζόταν κάτω από συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, αλλά και να εξυπηρετούνται καλύτερα τα μη COVID περιστατικά.
Πάντως, όπως επισημαίνουν στη Voria.gr στελέχη του υπουργείου, οι κλινικές COVID των συγκεκριμένων νοσοκομείων θα εξακολουθούν να δέχονται ύποπτα περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν θα κλείσουν, αλλά θα παραμείνουν σε ετοιμότητα για να μπουν στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, εφόσον χτυπήσει τη χώρα μας το αναμενόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ποια νοσοκομεία αποφορτίζονται
Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την Κεντρική Μακεδονία, τα περιστατικά από τα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και του Κιλκίς θα κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη. Στην Ανατολική Μακεδονία οι ασθενείς από τη Δράμα θα παραπέμπονται κατά κύριο λόγο στην Καβάλα και –εφόσον κριθεί αναγκαίο- στις Σέρρες, ενώ στη Θράκη τα περιστατικά από Ξάνθη και Κομοτηνή θα οδηγούνται στην Αλεξανδρούπολη. Όπως ανέφερε ο κ. Τσαλικάκης, πλέον τα περιστατικά που προσέρχονται στα συγκεκριμένα νοσοκομεία είναι λίγα, οπότε είναι διαχειρίσιμα από τα μεγάλα νοσοκομεία.
Ενδεικτικό της καλής επιδημιολογικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι από την 1η Φλεβάρη αποχαρακτηρίζεται το νοσοκομείο Άγιος Παύλος, το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί αποκλειστικά με περιστατικά COVID και εντάσσεται και πάλι στο πρόγραμμα των εφημεριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το νοσοκομείο είχε μόνο τρία θετικά περιστατικά, πρακτικά δηλαδή ήταν άδειο, οπότε θα αξιοποιηθεί για την κανονική νοσηλεία.
Αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και στα νοσοκομεία της αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ. Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο διοικητής Παναγιώτης Μπογιατζίδης, στη Δυτική Μακεδονία τα περιστατικά από τη Φλώρινα και την Καστοριά θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας και εφόσον κριθεί απολύτως απαραίτητο στα Γρεβενά. Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, στον νομό Πέλλας το νοσοκομείο Γιαννιτσών θα αναλάβει τη νοσηλεία των ασθενών με COVID και αποσυμφορείται το νοσοκομείο Έδεσσας, ενώ στην Ημαθία διατηρείται το νοσοκομείο της Βέροιας και βγαίνει από το σύστημα το νοσοκομείο της Νάουσας.
Αναπροσαρμογές γίνονται και στα τέσσερα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη. «Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου Παπανικολάου Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος θα εξακολουθούν να νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού, ωστόσο θα δώσουμε έμφαση περισσότερο στο κομμάτι ανάπτυξης μονάδων ΜΕΘ κανονικής θεραπείας, τις οποίες έχουμε ανάγκη. Ήδη στο Παπανικολάου έχουν δοθεί 12 κλίνες από τη Β’ ΜΕΘ δόθηκε για απλά περιστατικά, ενώ το ίδιο έγινε και στον Άγιο Δημήτριο», επισήμανε ο κ. Μπογιατζίδης, ο οποίος σημείωσε ότι τα τελευταία στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, καθώς στις ΜΕΘ COVID η πληρότητα είναι κάτω από 70% σε πληρότητα, ενώ πολύ μικρό είναι και το ποσοστό κάλυψη των κλινών απλής νοσηλείας κορωνοϊού.
Πάντως, οι δύο διοικητές τόνισαν ότι πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία, οπότε ο σχεδιασμός μπορεί να αλλάξει και να επανέλθει σε ισχύ το προηγούμενο καθεστώς, εφόσον το επιβάλουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.
Πηγή: www.voria.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Και ποιος θα αντιδράσει σε αυτήν την παράλογη απόφαση ώστε το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών να είναι η χαβούζα του νομου; Η ανύπαρκτη δημοτική αρχή του Δήμου Πέλλας; Η αδιαφορία των φορέων της πόλης μας; Οι ευνουχισμενοι πολίτες που ενώ έξω μαγκιζουν ως άτρωτοι και στο σπίτι τους βάζουν ανά δύο ώρες θερμόμετρο; Πάλι εκμεταλλεύονται την ιδιότητα μας ως "αδύναμου κρίκου" και "εύκολου στόχου" και κάνουν το παιχνιδάκι τους σε βάρος μας. Δυστυχώς η ανεπάρκεια μας ξεκινά εξ αιτίας της κάκιστης πολιτικής εξουσίας σε τοπικό επίπεδο και καταλήγει στην καμπούρα των πολιτών του Δήμου Πέλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες βρε φίλε? τι ειναι οι άρρωστοι? λεπροι?

      Διαγραφή
    2. στο κάτω κάτω για το καλό σου...να λες κι ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε τώρα για τον τυφλό και τον κουφό που δεν μπορούν ειδικά της Έδεσσας να ανταπεξέλθει και μιλούν για σχέδιο που όσοι νοσηλευτηκαν ήταν μόνοι και αβοήθητοι από τα πάντα βγήκε ο μπογιατζίδης να κάνει ένα κλασικό ελληνικό κομματικό τρικ κόψτε της ανοησίες και της δηλώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήθελα να ξερ'ω ποσό άσχετος είσαι? αφού δεν ξέρεις να μιλας έμαθε να σωπαίνεις ... κιτσα ...ε κιτσα....

      Διαγραφή
  3. Χαβούζα το νοσοκομείο δηλαδή σκουπίδια οι ασθενείς; Να τους κάνουν ευθανασία; Αν κατά λάθος αρρωστήσεις ζητά να μην νοσηλεύτρια στη χαβουζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντήσω στον πιο βλάκα από αυτούς που εμμέσως μου απάντησαν (δηλ στον 1:27). Αφού δεν ξέρεις Ελληνικά και η αντίληψη σου είναι μειωμενη γιατί πιάνεις πληκτρολόγιο; Ξαναδιάβασε με την βοήθεια του καθηγητή σου το σχόλιο μου και κατόπιν απάντησε μου εκ νέου μπουφέ!!!

      Διαγραφή
  4. Μιλάνε κιόλας για εισαγγελέα είναι η παθολογική Έδεσσας..απαράδεκτη η συμπεριφορά νοσηλευτών.. Πέμπτη μπήκε ο ασθενής κ δεν του έδωσαν ούτε νερό μια μέρα κ βρεγμένος γιατί είχε βγάλει τον όρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό έπρεπε να γίνει προ πολλού.Της έδεσσας Υπολειτουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και μαζί με τα νοσοκομεία και τα μυαλά σας... είναι ακριβως η ωρα που πρέπει να φταινε κάποιοι ... αντι να ασχολείστε εδώ μέσα όταν εντοπίζεται το πρόβλημα (πιθανόν ανθρώπινης βλακειας) να το αναφέρεται στην διεύθυνση η την διοίκηση του νοσοκομείου ονομαστικέ και υπεύθυνα../. την άλλη φορα γράφατε εδώ μέσα ότι δεν υπάρχει πνευμονολόγος και το νοσοκομείο εχει πνευμονολόγο χρονιά ...μην αναφέρω και άλλες ανεύθυνες δηλώσεις ... παράκληση προς ολους σας αν δεν γνωρίζεται μάθετε να πλέκεται και αφήστε τα πληκτρολόγια ησυχα ...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.