Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

136 στους 1.073 δεν έκαναν το εμβόλιο στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας – Έγιναν οι αναστολές



Στους 136 ανήλθαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμβολίαστοι (και ισάριθμες οι πράξεις αναστολής που εκδόθηκαν και επιδόθηκαν), εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών. 
Η διαδικασία ακολουθήθηκε χθες και τηρήθηκε ακριβώς, όπως ορίζει ο νόμος.

Ανεμβολίαστοι ανά νοσοκομείο στην Π.Ε. Πέλλας
Αναλυτικά: 
Στο νοσοκομείο Γιαννιτσών από τους 554 εργαζομένους σε όλα τα τμήματα, οι ανεμβολίαστοι ανήλθαν στους 72. 
Στο νοσοκομείο Έδεσσας από τους 519, οι 64 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. 
Επισημαίνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα σε όσους εμβολιαστούν εκπρόθεσμα, να επιστρέψουν στη θέση τους, 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

9 στους 10 έκαναν τελικά το εμβόλιο στο ΕΣΥ – Συνεχίζονται οι αναστολές
Στο μεταξύ, εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ φαίνεται ότι άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή και έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει σκληρές συνέπειες αφού θα πρέπει να στερηθούν τον μισθό τους.  Αποτέλεσμα είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr σε πολλά νοσοκομεία ειδικά της Αττικής, το ποσοστό των εμβολιασμένων να ξεπερνά πλέον το 90%. Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον "Ευαγγελισμό", το ποσοστό των εμβολιασμένων έχει αγγίζει πλέον το 97% και πλέον μόνο 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Να σημειωθεί ότι στον Ευαγγελισμός εργάζονται κατά μέσο όρο 3000 άτομα. 
Μεταξύ των περίπου 100 εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκαν είναι νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε παραϊατρικά επαγγέλματα, σε εργαστήρια κ.λ.π.
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στα υπόλοιπα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας αφού τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 9 στους 10 έκαναν το εμβόλιο, έστω κι αν κάποιοι έσπευσαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. 
Γεγονός βέβαια που κάνει τα στελέχη της κυβέρνησης να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, όπως μεταφέρουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, κρίνοντας πως η ασφυκτική πίεση στο προσωπικό του συστήματος υγείας, απέδωσε.  Παρ’ αυτά σε πολλά νοσοκομεία όπου υπάρχει ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να μην θέλουν να εμβολιαστούν, ή έχουν εμβολιαστεί και δεν δίνουν τα διαπιστευτήριά τους, αντιδρώντας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. 
Τα επόμενα 24ωρα πάντως αναμένεται να συνεχισθούν οι αναστολές, έως ότου οι υπηρεσίες των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ξεκαθαρίσουν και διασταυρώσουν ποιοι δεν έχουν εμβολιαστεί. 
Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία. Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr όσοι καλούνται από τα τμήματα προσωπικού να υπογράψουν την αναστολή και αρνούνται, τα έγγραφα τους επιδίδονται με δικαστικούς επιμελητές.  Αντίστοιχες πράξεις εκδίδονται τόσο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όσο και για άλλους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Προσλήψεις εξπρές
Στο μεταξύ όμως και μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα σχετικά το ποιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγουν σε αναστολή, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισπεύδει τη διαδικασία για την αναπλήρωση των κενών και ειδικά του λοιπού προσωπικού. 
Ήδη άνοιξε από την πρώτη ημέρα των αναστολών και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη του επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες ενώ η διαδικασία υποβολής θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις 15.00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο loipoepikouriko.moh.gov.gr/Home.aspx Ταυτόχρονα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μαζί με τις Υγειονομικές Περιφέρειες ελέγχουν διεξοδικά τα κενά που δημιουργούνται ώστε να καλυφθούν και εκ των έσω με μετακινήσεις εργαζομένων από τμήμα σε τμήμα και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.  Άλλωστε οι προσλήψεις του επικουρικού προσωπικού παρότι θα γίνουν με διαδικασία εξπρές θα χρειασθούν κάποιο διάστημα για να αναλάβουν τις θέσεις οι εργαζόμενοι. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

24 comments:

  1. Επιτελους ....τωρα στο σπιτακι τους θα εχουν χρόνο για τις θεωρίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πριν έναν χρόνο σ'εσωζαν και δεν υπήρχε εμβόλιο τους χειροκροτούσες.Τώρα να κάτσουν στο σπιτάκι τους,πιο σκατοψυχος πεθάνεις.Και να φανταστείς ότι οι ασθενείς μετέδιδαν τον Ίο στους υγειονομικούς και πόσοι έχασαν την ζωή τους τότε.Αλλά ξεχνάς πολύ εύκολα βρε βλακα Ελληνα.Άνοιξε τώρα την τιβι και γεμάτος ικανοποίηση δες Σκαι που λιβανιζει όλη μέρα τον Άριστο μιζοτακη.Α' και είμαι πλήρως εμβολιασμενος .

      Διαγραφή
    2. Αν έσωσε κάποιος κάποιον αυτός ανήκει στο 90% των εμβολιασμένων, αυτοί μόνο έχουν συναίσθηση του λειτουργήματός τους. Οι άλλοι προφανώς ούτε τις γνώσεις έχουν, ουτε την συνείδηση, προπάντων όμως τους λείπει παντελώς η ενσυναισθηση και η διάθεση να προσφέρουν ...Κακοί επαγγελματίες υπάρχουν παντού...Κι οχι δεν εχω ΤV, ουτε δεξιά εχω ψηφίσει ποτέ....Είναι θέμα λογικής

      Διαγραφή
  2. Επιλεγω να πεσω ορθιος και μαχομενος για τα ανθρωπινα δικαιωματα.Και χαιρομαι για μια αποφαση που αποφασιζω τι θα βαλω στο σωμα μου,και οχι ο συνανθρωπος μου.Δε με πειραζει που βγαινω στο χωραφι μια και το χωραφι το ξερω καλυτερα απο σας!Με πειραζω το μισος σας.Ευχομαι να σται και σεις Ελευθεροι αν και δεν το βλεπω,διοτι ο ραγιαδισμος ειναι μεγαλυτερη αρωστεια του ιου.ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΜΑΤΙΚΑ!Και σας συγχωρω γιατι δεν ξερετε ποτε στη ζωη σας να κανετε διαλογο παρα να μουγγριζετε και να ταμπελιαζετε τους ανθρωπους ολους σε ενα καζανι.Ευτυχως που σται λιγοι.Παντα ηταν λιγοι αυτοι πουχουν μισος μεσα τους μεσ αστην πιο Ελευθερη χωρα του πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ΕΛΕΥΘΕΡΕ" ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΓΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ.

      Διαγραφή
    2. άντε καλό παράδεισο φίλε με τα 10 σχόλια μέσα σε μια μέρα ( γιατι παράδεισος; καλός θεουλης τους ανθρώπους που δεν τους κόβει το μυαλό εκεί τους στέλνει έχουν το ακαταλόγιστο ) τυχερέ!!!

      Διαγραφή
    3. Η ελευθερία σας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όταν καταστρατηγεί το δικαίωμα για ασφαλή υγειονομική περίθαλψη όλων των υπολοίπων...Δεν ειναι ελευθερία, ειναι αντικοινωνικοτητα. Κανείς δεν σας μισεί, εσείς μισείτε τον εαυτό σας, και όλους τους αλλους που δυνητικά κινδυνεύουν από εσάς έμμεσα ή αμεσα, εξαιτείας της τυφλής, χωρίς καμιά λογική, ατταβιστικής άρνησης να αποδεχτήτε την πραγματικότητα, επιμένοντας σε παραμύθια που ξεσηκώσατε απο τα social media. Αρκετό κόσμο πήρατε στο λαιμό σας, βαφτίζοντας την άγνοια, γνώμη . ΦΤΑΝΕΙ ....

      Διαγραφή
  3. Τελικά έχουμε πολλούς φασίστες κακοψιχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοσο μισος ξεπερασατε και το διαβολο απο την ωρα που εμβολιαστηκατε θα μαλωσετε μαζι του σε λιγο και για την πολυθρονα λιγο δυσκολο να του τη φατε αν και βλεπω ειστε σε καλο δρομο συνεχιστε την κακια σας να δουμε που θα φτασετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγη ντροπή δεν έχετε εσείς που χαίρεστε με την απόλυση απ την εργασία συνανθρώπων μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και είχα ενδοιασμούς αρχικά, εμβολιαστικά πλήρως και τηρώ όπως τηρούσα από την αρχή της πανδημίας όλα τα μέτρα με το παραπάνω για την προστασία μου αλλά και για την προστασία των δικών μου και όχι μόνο ανθρώπων! Έχω να πω όμως ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για το ''κοινωνικό καλό '' δεν ισχύει μιας και εμείς οι εμβολιασμένοι μεταδίδουμε κανονικά και μάλιστα πολλοί είμαστε και ασυμπτωματικοί γεγονός που δεν βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση (τα παραπάνω μπορεί κανείς να τα αντλήσει από εγχώρια και μη, επιστημονικά περιοδικά). Επίσης ανησυχώ διότι πολλοί από εμάς τους εμβολιασμένους έχουν μια σιγουριά με το εμβόλιο και δεν κάνουν συχνά διαγνωστικά τεστ γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα λόγου καιρού, με κλειστές πόρτες παράθυρα. Τέλος είναι λυπηρό που ''τσιμπάμε '' στο διχασμό που σπέρνει η κάθε εξουσία και τρωγόμαστε μεταξύ μας με χαρακτηρισμούς και φωνές , ενώ ξέρουμε καλά ότι τα δύσκολα θα τα περάσουμε όλοι το ίδιο σε αντίθεση με την ελίτ που κυβερνά η οποία έχει εξασφαλίσει την προστασία της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντροπη σας με αυτα που γραφετε ο καθενας εχει δικαιομα να κανει οτι θελει εχουμε δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικό του σώμα,ρε ηλίθιε να το κάνει ότι θέλει,το δικό μας θέλουμε να προφυλάξουμε από την ανευθυνότητα αυτού του βλάκα, γιατί αν δεν δούλευε στον τομέα της υγείας αλλά στα χωράφια δεν θα ασχολούμασταν μαζί του.

      Διαγραφή
    2. Ποιόν βρίζεις ρε φυτεμένη γλάστρα.Βολεμένε μαιντανέ που έχεις το θράσος να βρίζεις ενώ δεν έχεις ιδέα τι γίνεται παρά μόνο εκτελείς εντολές.Δεν γνωρίζεις οτι εμβολιασμένος η μη μπορείς να μεταδώσεις τον ιό;δεν καταλαβαίνεις οτι κάποιοι άνθρωποι έχουν ιατρικό ιστορικό επιβαρυμένο και δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο;

      Διαγραφή
  8. Ντροπή σάς όλοι εσείς λιγψυχοι... Μέχρι εχθές ντυνομασταν αστροναύτες για να μην κολλήσουμε φορούσαμε πάνες για να κατουραμε επάνω μας και να μην χρειαστεί να βγάλουμε την στολή άλλοι νόσησαμε...εσείς πού γυρνάτε τώρα στα beach bar και χορεύεται ή μπαίνετε στο νοσοκομείο με την μάσκα στο πιγουνι γιατι είστε εμβολιασμενοι πως να το κανουμε δεν δικαιούται να Μας κουνάτε το δάχτυλο.. φασίστες.. το σώμα μου είναι δικό μου και δεν θα αποφασίσει κανείς για εμένα.. Εγώ αποφασίζω αν θέλω να νοσησω και αν πεθάνω δική μου απόφαση θα είναι.Τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και οι ανεμβολιαστοι δεν ειναι τόσοι... είναι άλλοι τόσοι που σε λίγο θα περάσει το 6μηνο νοσήσης και θα είναι στο πλευρό όλων εμάς των ανεμβολιαστων κακών επικίνδυνων και ψεκασμενων υγειονομικών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο τέλος σχεδόν όλοι θα το κάνουμε ,αλλιώς θα πεθάνουμε της πείνας ,δεν υπάρχει άλλη λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ντρέπεστε να θέλετε να βάλουν.μεσα στο κορμί τους ένα φάρμακο που δεν είναι πλήρως ελεγμένο.....
    έπρεπε όλοι μαζί να γίνετε μια γροθιά και να πάψει συτο το ύπουλο εκβιαστικό
    ύφος της κυβέρνησης κι ότι τόσοι άνθρωποι κάθε ηλικίας η έχουν σοβαρές παρενέργειες που δεν ξέρουμε αν θα μείνουν ανάπηροι για πάντα ή και πολλοί πεθαίνουν.....εξσλλου η ίδια η PFIZER
    αν δείτε τι δηλώνει στο συμβόλαιο της προς τους αγοραστές θα φεύγατε χιλιόμετρα από την σύριγγα.....
    κρίμα όλα γίνονται για άλλους λόγους
    μάλλον κι όχι για την υγεία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως έχεις την εντύπωση 8:20 ότι απευθύνεσαι σε ιθαγενείς που δυστυχώς η μοίρα τους γύρισε την πλάτη στην μόρφωση και τον πολιτισμό; Είσαι ίσως ο πιο αχαρακτηριστος σχολιαστής μέχρι που ούτε το ακαταλογιστο δεν αξιζει να σου προσάψει κάποιος. Γιατί οι έχοντες αυτο έρχονται στιγμές που έστω από αναλαμπές έχουν την δυνατότητα να σκεφτούν με μια στοιχειώδη λογική. Οι βλακείες που γράφεις και σαφώς δεν τις λαμβάνει ουδείς υποψιν πέραν της αγραμματοσύνης που επιδεικνύουν από επιστημονικής άποψης, εμπεριέχουν κόκκους σχιζοφρένειας και αμμόλοφους ηλιθιότητας. Όταν κάτι δεν το έχεις και το ακούς απλά, πάψε να το μεταφέρεις. Είσαι ανάξιος απάντησης τουλάχιστον επιστημονικής και μέγας προβοκάτορας που διασπείρει ψευδείς ειδήσεις που ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο και το πολύτιμο αγαθό της Δημόσιας Υγείας. Ντροπή σου επικίνδυνε λασπολογε...

      Διαγραφή
  12. ΚΟΥΙΖ: Ας μας πουν αν στο Υπουργείο και στις Υ.ΠΕ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και αν βγήκαν σε αναστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλώς ή κακώς δεν έχουμε ουσιαστικό δικαίωμα να κρίνουμε ιατρικά ζητήματα.Σε λίγο θα κρίνουμε και τη ΝΑΣΑ, θα κρίνουμε τους ποιητές ,θα κρίνουμε τους πάντες..ποιοί? τι σπουδαίο έχουμε πετύχει εμείς για να κρίνουμε τον οποιονδήποτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.