Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα μέτρα– Κλειστοί χώροι: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα– Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους– Αναλυτικός οδηγός



Πώς πάμε για καφέ, φαγητό, θέατρο, σινεμά, γήπεδο και γυμναστήριο

Από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου αυστηροποιείται το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας για τους ανεμβολίαστους.
Όλα τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους που θα ισχύσουν από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου
Στους κλειστούς χώρους εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες.
Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν
Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid τεστ αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.
Στους υπόλοιπους χώρους εργασίας ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοί του έχουν εμβολιαστεί.
Σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να υπάρχει σήμανση για υποχρεωτική χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τι ισχύει για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές
Υπενθυμίζεται επίσης ότι από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31 Μαρτίου του 2022:
- Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ στον ιδιωτικό τομέα κάθε εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ που θα καλύπτεται από τους ίδιους.
- Επίσης, από τις 13 Σεπτεμβρίου είναι πλέον υποχρεωτικά τα δύο rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς. Τα self test για τους μαθητές θα διατίθενται δωρεάν και θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Για τους φοιτητές απαιτούνται 2 εργαστηριακά rapid tests αντιγόνου την εβδομάδα, που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, με δαπάνη του φοιτητή, 10 ευρώ/τεστ.
- Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και οι ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα υποχρεούνται να προσκομίζουν στην εργασία τους δύο αρνητικά τεστ την εβδομάδα, τα οποία θα έχουν πληρώσει οι ίδιοι.
- Όσοι ταξιδεύουν με οποιοδήποτε μέσο μέσα στη χώρα θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test που έχει γίνει τουλάχιστον 48 ώρες πριν από τη μετακίνηση τους, ενώ δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Δηλαδή για φαγητό δεν πάνε ανεμβολιαστοι με τεστ;
    Ότι ναναι.
    Εκεί θα γίνει έξαρση αν έχει μόνο εμβολιασμένους χωρίς τεστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε κανα μήνα ακόμα πιο αυστηρά.Η ζωή με εμβόλιο είναι πολύ πιο όμορφη.

      Διαγραφή
    2. Να τη χαίρεσαι τέτοια ζωή

      Διαγραφή
    3. ζωή με επικινδυνους κι ανευθυνους δεν έχει νόημα.Θες να εισαι ασφαλης φιλε-εχεις παιδια γονεις.Χωρις αυτους τι ζωή θες ?

      Διαγραφή
  2. ακόμα ψάχνουμε παράθυρα ? ή εμβόλιο ή σπίτι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα βιντεακι συνεντευξη στον Μακη Τριανταφυλοπουλλο:Γιασεμη Καψαλη(Μοριακη Βιολογος): <>Δειτε αν θελετε και θα δειτε ποιος θα καθεται μεσα και ποιος θα καθεται εξω.Ο διχασμος καλα κρατει και συνεχιζεται και να δουμε που θα φτασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή η ελευθερία που αφήνουν στους ανεμβολίαστους γιατί δίνεται? το λέει κάπου τόσο ανοχή? υγ. υπερ των ελευθεριών για νοήμονες είμαι.
      Υγ2 οι ψεκ θα έχουν και δικαίωμα ψήφου?

      Διαγραφή
    2. Οι ψεκ θα ψηφισουν!Και ξερεις γιατι,γιατι το βιντεακι καλπαζει!

      Διαγραφή
  4. Είναι σαν να τους λένε "μην εμβολιάζεστε". Τα μέτρα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα για τους ψεκ. Είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι οι ψεκ. Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη ρε φίλε και εγω εμβολιασμενος είμαι,αλλά αυτά που γράφεις και τα πιστεύεις ο Μενγκελε και ο Γκεμπελς μπροστά σου ήταν γατάκια.

      Διαγραφή
    2. Εσύ είσαι"δημοκράτης" ,μόνο που ξεχνάς το βασικότερο.Για να παραμείνεις "δημοκράτης" θα πρέπει να είσαι ζωντανός.Οσο υπάρχουν ψεκ που πιστεύουν τις μ... που ακούν από συγκεκριμένους κύκλους και δεν εμβολιάζονται,τόσο θα κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.Τωρα εσύ που περίμενες μια πανδημία για να μας δείξεις το πόσο " δημοκράτης" είσαι,κάτσε να το ρισκάρεις.Εγω δεν έχω σκοπό να ρισκάρω καμία ανθρώπινη ζωή.Εξαιτιας αυτών βάλανε και τα παιδιά να εμβολιαστούν για να πιάσουμε το απαιτούμενο ποσοστό για να δημιουργήσουμε το τοίχος ανοσίας.Εξαιτιας αυτών δημιουργούνται μεταλλάξεις,εξαιτίας αυτών θα φας και το επομενο λοκ ντάουν ,μόνο μετά μην φωνάζεις ότι δεν θα έχεις να φας εσύ και η οικογένεια σου,κατάλαβες " δημοκράτη" ;

      Διαγραφή
    3. Μεγάλο χαφιεδοσκυλο σε κόβω.

      Διαγραφή
    4. 4:39 Μ.Μ. Γεια σου ρε ¨δημοκρατη" της χρυσης αυγής.

      Διαγραφή
    5. Τσιμπάς όμως,μ'αρεσεις........Άρτεμη.Χαφεδιες είχε και έχει η δεξιά που εσύ ψηφίζεις."Δημοκράτης".

      Διαγραφή
  5. Και το Ισραήλ εμβολιασμένο είναι όλο αλλά οι ΜΕΘ τους είναι φουλ,για απάντησε εσύ εμβολιασμένε να σε δω το θα πεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω ότι, πρώτον πες μου τον συνολικό αριθμό κατοίκων του Ισραήλ,τον αριθμό αυτών που είναι πλήρως εμβολιασμενοι,των αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ και πόσοι από αυτούς τους ασθενείς είναι εμβολιασμενοι πλήρως.Μετα έχω να σου πω και άλλα.

      Διαγραφή
  6. Ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει.οι ψεκ χρησιμοποιουν σαν σημαια καθε παπαρ... που θα ακουσουν.Το ισραηλ (που φιλε αυτο ειναι κρατος με αρχ....) ετσι,στη ζιμπαμπουε ετσι,ο ταδε γιατρος (που ουτε τον ξερουν) ειπε αυτο,η ταδε μελετε λεει εκεινο,ακουσα απο εγκυρη πηγη αυτο κτλ κτλ.Εδω εχει εμβολιαστει το 95% των γιατρων και εχουν κανει ηρωες το 5%.Εχουν γινει και οι ιδιοι γιατροι¨θα παθουμε αυτο θα παθουμε εκεινο......Στο fb διαβαζεις 500 γνωμες αρνητων ιδεολογων και 10 εμβολιασμενων.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΑΘΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ.ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ.ΑΠΛΑ ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.ΟΥΤΕ ΜΕΘ ΟΥΤΕ ΟΞΥΓΟΝΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.Αφου δεν εμπιστευεσαι την επιστημη και βλεπεις παντου συνομωσιες κατσε σπιτι και ζησε το ονειρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε Αρτέμη αθάνατε που είσαι να δεις πόσοι σ'εχουν ξεπεράσει.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.