Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νίκη Κεραμέως: ''Ομαλά κύλησε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων'' - Πάνω από 31.000 τα κρούσματα



Ικανοποιημένη δηλώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων, η οποία «κύλησε ομαλά», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκτός από τη σημασία της φυσικής παρουσίας στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τονίζει και τα οφέλη του «μαζικότερου ελέγχου κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας» με τα αυξημένα τεστ. Λόγω των αναγκών εξαιτίας νοσούντων εκπαιδευτικών, προχωρούν περισσότερες από 4.000 προσλήψεις για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση, ανέφερε.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κεραμέως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, η οποία κύλησε ομαλά. Με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται και πάλι στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο τα παιδιά μας προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά.

Με το μαζικότερο έλεγχο κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά. Με χιλιάδες κρούσματα, πάνω από 31.000, τα οποία εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού.

Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων δρομολογήσαμε την πρόσληψη άνω των 4.000 πρόσθετων εκπαιδευτικών, για να καλύψουμε τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, για να μην λείψει κανείς στα παιδιά μας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3 σε πάνω από 80.000.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ειδικών για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε πρωτύτερα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Αν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. θα φάτε μαύρισμα στις εκλογές τσούχτρα μου ,που θα το θυμόσαστε! Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα στο κρύο χειμωνιάτικα, με ανοιχτά παράθυρα, αντί να σπάσετε τα τμήματα σε ολιγάριθμα,να βρείτε αίθουσες,δασκάλους! Και μη ξεχνάτε 41.000 μαθητές έμειναν εκτος σχολής πρώτης και δεύτερης επιλογής εξαιτίας σας! Έχετε αγανακτήσει γονείς και μαθητές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλησιάζει η ώρα της πτώσης του καθεστώτος της πλουτοκρατίας και της υποτέλειας. Άλλο ανοσία της αγέλης κι άλλο ανοησία της αγέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν εμφανίζεται κρούσμα στην τάξη πάνε όλοιrapint test όπως και την έβδομη μέρα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα τα συγκεκριμένα τμήματα. Το υπουργειο όμως τα θεωρεί ανοικτα. Άρα στα 30χιλ κρουσματα με αναγωγή κλείνουν 16 Χιλ τμήματα δύο φορές σε επτά μέρες που με το 50συν ένα δεν φαίνονται πουθενά. Ποιος όμως θα κάτσει να τα αναφέρει όλα αυτά. Εκτός αυτού με έξοδα των κηδεμόνων γίνονται τα τεστ για μαθητές που ζουν σε περιοχές που δεν υπάρχει Κ. Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τρελαθουμε στο τέλος ρε.. Θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι ο Πολακης θα ήταν καλύτερος υπουργός Παιδείας από αυτήν την ανοργασμικη και υπόδουλη της ιδιωτικής εκπαίδευσης υπουργό. Εκτός από μπλαζε υφος έχει και θράσος η πατσαβούρα του Σαμαρά. Η μεγάλη αιτία της διασποράς του κορονοίου στην επικράτεια είναι η τακτική της που εκβιαστικά και δίχως ασφάλεια άνοιξε τα σχολεία και οι μαθητές επιστρέφουν σπίτι μεταδίδοντας την μόλυνση σε γονείς και παππούδες. Κατόπιν γεμίζουν τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ και όποιον πάρει ο χάρος. Ο Πρωθυπουργός είναι ένας ανήμπορος απλός θεατής που το μόνο που τον νοιάζει είναι η ποδηλαταδα στην Πάρνηθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.