Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα



Τη διοργάνωση πανελλαδικού, παναγροτικού συλλαλητηρίου την επόμενη Παρασκευή 18 το του μηνός, στην Αθήνα, αποφάσισε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συνεχίζοντας με άλλες μορφές πάλη των αγώνα, που ξεκίνησε από τα μπλόκα.

Η Επιτροπή καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους “να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντείνουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης τους”.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν:

*  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

 * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

 * Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.