Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέταρτη δόση: Ανοίγει σήμερα το emvolio.gov.gr για τους άνω των 30 ετών



Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού με την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση) και σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιθυμούν, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, ανοίγει το emvolio.gov.gr και για τους πολίτες άνω των 30 ετών που επιθυμούν να κάνουν 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Επίσης, παραμένει η ισχυρή σύσταση από την επιτροπή για τον εμβολιασμό με την 2η (4η) αναμνηστική δόση για τους άνω των 60 ετών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση εμβολίου
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.
Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια.
Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών, εφόσον το επιλέξουν.
Στην ουσία όπως έχει δηλώσει άλλωστε υ Υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά. 
Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσοι το επιθυμούν τη Δευτέρα 27-6-22».

Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει
Ειδικότερα, η σύσταση αφορά σε πραγματοποίηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την 1η αναμνηστική δόση. Επιπλέον, σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά την πρώτη αναμνηστική δόση δεν προτείνεται να κάνουν τη δεύτερη.
Η πλατφόρμα είχε ανοίξει την περασμένη άνοιξη για την δεύτερη αναμνηστική δόση αρχικά για τους ανοσοκατασταλμένους και στη συνέχεια για τους πολίτες ηλικίας 60 χρόνων και άνω.
Ωστόσο, η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν και παραμένει χαμηλή. Έχει εμβολιαστεί περίπου το 16,6% των δικαιούχων, πληθυσμός περίπου 327.935 ατόμων, τη στιγμή που οι δικαιούχοι είναι 1.973.897.
Μόσιαλος για 4η δόση: Δεν είναι τεκμηριωμένη επιστημονικά η εισήγηση της Επιτροπής για τους άνω των 30
Ο Ηλίας Μόσιαλος με κείμενό του πάντως εκφράζει τη διαφωνία του για την εισήγηση των ειδικών περί προαιρετικής χορήγησης της 4ης δόσης στους άνω των 30 ετών.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΙΣΤΕΙΤΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΑΣΤΕ

    https://rumble.com/v1a45t9-77456493.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.