Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενσωματώνεται στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η ''Τροπολογία Καρασμάνη'' για την Διοικητική αυτοτέλεια των Νοσοκομείων της Πέλλας



- Κίνητρα για τους γιατρούς του ΕΣΥ και για ιδιώτες γιατρούς.

- Μεγαλύτερη διαφάνεια στην εξυπηρέτηση του πολίτη.
- Σαράντα προσλήψεις για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο νοσοκομεία μας.
- Πρόσκληση στον Υπουργό Υγείας για τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας.

Μετά από συνεννόηση που είχε ο Γιώργος Καρασμάνης την προηγούμενη βδομάδα στην Bουλή με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο.
Ο κύριος Πλεύρης ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι η "τροπολογία Καρασμάνη" για την διοικητική αυτοτέλεια των δύο νοσοκομείων μας που δεν ψηφίστηκε την τελευταία στιγμή τον περασμένο Ιούλιο για τεχνικούς υπηρεσιακούς λόγους, έχει συμπεριληφθεί ως ειδικό άρθρο στο νομοσχέδιο για την «δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας..» , το οποίο θα δοθεί στην διαβούλευση και στην συνέχεια θα έρθει στην Bουλή για να ψηφιστεί.
Ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε το μεγάλο θέμα της έλλειψης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με δεδομένο ότι υπάρχουν τελευταία, πολλές παραιτήσεις έμπειρων, εξειδικευμένων γιατρών.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι στο προαναφερθέν νομοσχέδιο υπάρχουν κίνητρα για την παραμονή των γιατρών του ΕΣΥ, όπως επίσης και κίνητρα για την προσέλκυση στο ΕΣΥ ιδιωτών γιατρών.
Καθώς επίσης θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Ακόμη, έλαβε την διαβεβαίωση ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη σημαντικού αριθμού ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που κατανέμεται στα δύο νοσοκομεία ως εξής : Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Έδεσσας)
· Προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού: 5 θέσεις - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Α’) - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Β’) - 1 Ακτινολογίας (Επ. Α’) - 1 Ακτινολογίας (Επ. Β’) - 1 Γενικής/ Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Β’)
· Προκήρυξη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού: 12 θέσεις (5 ΤΕ, 7 ΔΕ)
Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας (Γιαννιτσών)
· Προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού: 5 θέσεις - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Δ/ντη) - 1 Εσωτερικής Παθολογίας (Επ. Β’) - 1 Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Χειρουργικής για ΜΕΘ (Δ/ντη) - 1 Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή Χειρουργικής για ΜΕΘ (Επ. Β’) - 1 Μαιευτικής και Γυναικολογίας (Επ. Α’)
· Προκήρυξη μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού: 18 θέσεις (1ΠΕ, 9ΤΕ, 8ΔΕ) Επίσης, ο πρώην Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο Πολυδύναμο Ιατρείο της Πέλλας, που έπρεπε να λειτουργεί από το 2009, όμως αβελτηρίες και σκοπιμότητες των προηγούμενων Κυβερνήσεων το οδήγησαν στις καλένδες -όπως έγινε και με άλλα έργα του Νομού-.
Η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη με την υπ' αριθμ. Γ1α|Γ.Π.53234/8-12-2021 Υπουργική απόφαση του κυρίου Πλεύρη και με την συμβολή του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη το επανασύστησε.
Ήδη ολοκληρώνεται μέσα στον μήνα, στο πρώην Δημαρχείο, η ανακαίνιση και η διαμόρφωση των χώρων και η προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού, όπως και η στελέχωση με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στα πρότυπα ενός σύγχρονου λειτουργικού Πολυδύναμου Ιατρείου.
Επισημαίνεται, ότι η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Πέλλας θα προσφέρει όχι μόνο τις αναγκαίες υπηρεσίες περίθαλψης στους κατοίκους της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και σε χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείου με δεδομένο ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν έκτακτα περιστατικά με απώλειες.
Ο Γιώργος Καρασμάνης προσκάλεσε τον Υπουργό να εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Ιατρείο μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες. Ο Υπουργός αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. ΑΥΤΟΣ είναι βουλευτής. Νομοθετεί!!!
    Δεν είναι φωτογράφος, δεν είναι φωτομοντέλο, δεν είναι γυρολόγος, δεν είναι ρεπόρτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι βουλευτής της ΝΔ που στήριξε και στηριζει την πολιτική των Κούλη -Πλέυρη που έθεσε και αναστολή υγειονομικούς, τώρα ζητά και προσλήψεις ο ίδιος, οδηγώντας τους στην πείνα και την εξαθλίωση, επέβαλε πρόστιμα στους 60+ γιατί ήταν ανυπάκουοι, οδήγησε σε οικονομική αφαίμαξη πολίτες με τα συνεχή ραπιτ τεστ, οδήγησε στην έξοδο από το ΕΣΥ χιλιάδες υγειονομικούς με τους μισθούς πείνας που τους δίδει, χρωστά ακόμα τις εφημερίες στους εργασιακά εξοντωμένους υγειονομικούς και φυσικά.
      Με όλους τους χειρισμούς πέτυχαν τελικά να έχουμε ένα ΕΣΥ σε μαύρο χάλι και ένα τρομακτικό αριθμό θανάτων στη διάρκεια αυτής της ιστορίας.
      Και οι άλλοι βουλευτές συνέβαλαν σε όλα τα παραπάνω για να μη τους αδικούμε.

      Αυτό που μας μάρανε είναι η διοικητική αυτοτέλεια των νοσοκομείων καθώς όλα θέματα τα άλλα είναι λυμένα
      Δηλαδή αν έχουμε κανένα διοικητή κ.λ.π ακόμα να τοποθετήσουμε όλα θα είναι καλά;

      Διαγραφή
  2. Από τα πολλά λόγια των βουλευτών μας μείναμε χωρίς γιατρούς στα νοσοκομεία μας ιδιαίτερα της Έδεσσας. Μην τον πιστεύετε αν πρώτα δεν δειτε τα έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΕΔΕΣΣΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΚΑΠΟΤΕ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ.
      ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
      ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Η΄ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ

      Διαγραφή
  3. MAΛΛON EXEIΣ, 11:46 AΓPIA MEΣANYXTA
    BOYΛEYTEΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤOΠO ΔIAMONHΣ EΔEΣΣA AΠO OΛA TA KOMMATA. XΩPIΣ ΟΜΩΑΣ AΠOTEΛEΣMA KAI ΧΩΡΙΣ EPΓO.
    MAΛΛON EIΣAI ME THN NOOTPOΠIA TOY "NAΣIOY NTENTE".
    TO ΣKEΠTIKO ΣOY EINAI ΠAΛAIOΛIΘIKO KAI ΠAΛAIOKOMMATIKO.
    O BOYΛEYTHΣ EINAI OΛOY TOY NOMOY KAI OXI THΣ EΔEΣΣAΣ H TΩN ΓIANNITΣΩN.
    ΔIAΦΩNΩ ME TON TOΠIKIΣMO ΣOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
      Η ΕΔΕΣΣΑ ΤΕΊΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΥΤΗ.
      ΞΥΠΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΟΟΟΟΟΟΟ

      Διαγραφή
  4. KAPAMHTPO TON TOΠIKIΣMO KAI TON ΡATΣIΣMO TON XPHΣIMOΠOIOYN OI AΦEΛEIΣ ΓIA NA EΠIΠΛEOYN OI ΦEΛΛOI . BOYΛEYTHΣ ΠOY ΔEN ΔIAMENEI ΣTHN EΔEΣΣA EKANE OΣA ΔEN EKANAN OΛOI THΣ EΔEΣΣAΣ. ΔEN ANAΦEPΩ ONOMA ΓIA NA MHN ΠEIΣ OTI TON ΔIAΦHMIZΩ H EΔEΣΣA ΣHMEPA EINAI ΠPAΓMATIKO KOΣMHMA KAI ΠOΛOΣ EΛΞHΣ XIΛIAΔΩN EΠIΣKEΠTΩN. ΛIΓO YΠOMONH AKOMA KAI ΘA TPIBEIΣ TA MATIA ΣOY ΓIA THN EΔEΣΣA . TI ΔEN KATAΛABAINEIΣ 11:46 KAI 10:53;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.