Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξαντλούνται τα αποθέματα σε καυσόξυλα στη Βόρεια Ελλάδα (βίντεο)



Έλλειψη καυσόξυλων υπάρχει στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας επιχειρηματίες του χώρου και κατοίκους ορεινών περιοχών να εκφράζουν φόβους ότι η χρονιά θα βγει πολύ δύσκολα και υπάρχει ο κίνδυνος να μην ικανοποιηθεί το σύνολο των αναγκών των καταναλωτών.

Ξυλόσομπες και τζάκια θα έχουν την τιμητική τους προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να βγάλουν το χειμώνα, ωστόσο οι πολλαπλάσιες για φέτος παραγγελίες, στερεύουν την αγορά με τους εμπόρους να δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν όλους τους καταναλωτές.

Οι αποθήκες κινδυνεύουν να αδειάσουν, όπως λένε οι έμποροι οι ελλείψεις οφείλονται στη μικρή φετινή παραγωγή και την μηδενική εισαγωγή από γειτονικές.

Η αυξημένη ζήτηση έχει διπλασιάσει τις τιμές, με καυσόξυλα και πέλλετ να έχουν μπει στο στόχαστρο της πολιτείας.

Οι τιμές στα καυσόξυλα κυμαίνονται από 130 ευρώ το κυβικό για οξυά και 140 για βελανιδιά, φέτος η τιμή στο πέλλετ αγγίζει τα 700 ευρώ ο τόνος από 250 που ήταν πέρυσι.

Στον Τροπαιούχο Φλώρινας, που ήδη η θερμοκρασία είναι χαμηλή, η διάθεση καυσόξυλων, που δικαιούται δωρεάν κάθε κάτοικος μόλις ξεκίνησε, η ποσότητα όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι είναι η μισή από αυτή, που καταναλώνει ένα νοικοκυριό σε έξι μήνες. Μάταια, όπως λένε, αναζητούν καυσόξυλα στην αγορά για να έχουν επάρκεια.

Την ίδια ώρα, φρένο στις τιμές των καυσόξυλων επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση με τροπολογία, με την οποία θέτει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν εντός δύο ημερών δήλωση με τα στοιχεία αποθεμάτων σε καυσόξυλα παντός είδους,, πέλλετ, μπριγκέτες, προσάναμμα και δαδί.

 


 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία;
    Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας;
    Η' μήπως μας δέρνει μεγάλη μ@κ@κι@ ως λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.