Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

1199 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων στο Δήμο Πέλλας



Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ο Δήμος Πέλλας παρέλαβε 1199 καφέ κάδους για την συλλογή βιοαποβλήτων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας. Αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, να παραλάβει απορριμματοφόρο όχημα για την συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων, καθώς και κλαδοτεμαχιστή για τη διαχείριση των πράσινων αποβλήτων. Η διαδικασία παράδοσής τους στους δήμους γίνεται τμηματικά και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΦΟ.Δ.Σ.Α. έως το τέλος του έτους.

Στην Κεντρική Μακεδονία, δεν υφίσταται ολοκληρωμένο δίκτυο βιοαποβλήτων, ωστόσο σε ορισμένους δήμους- μεταξύ των οποίων και ο δήμος μας- λειτουργούν πιλοτικά προγράμματα σε εστιασμένα σημεία, για μια πρώτη επαφή του κοινού με την χωριστή διαλογή αποβλήτων, η οποία θα γίνει μέρος της καθημερινότητας του δημότη τα επόμενα χρόνια.

Ο δήμος Πέλλας από την πλευρά του, θα κάνει όλες της απαραίτητες ενέργειες ώστε η μετάβαση στην χωριστή διαλογή αποβλήτων να γίνει με επιτυχία. Ήδη σχεδιάζεται σε συνεργασία με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, ενώ έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την πιλοτική χωριστή διαχείριση των αποβλήτων.

Γραφείο τύπου Δήμου Πέλλας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ίσα ρε Στάμκο είσαι έτη φωτός μπροστά,και ποιος θα τα μοιράσει στον δήμο?μήπως ο "αν χρειαστεί θα σας δείρουμε"?καταντησατε καθεστώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κε Δημαρχε, εδω δεν προλαβενετε να αδειασετε τους κλασικους καδους, για να μην αναφερθω και στης ανακυκλωσης, και μιλατε για βιοκαδους. Ποση υποκρισια. Εχουμε μπουκωσει απο σκουπιδια. Περναει το απορριμματοφορο στα κεντρικα σημεια και στα χωρια στους κεντρικους δρομους και οι γειτονιες ειναι πιτα. Οι καδοι ξεχιλειζουν απο σκουπιδια και μποχα και οι περισσοτεροι ειναι σπασμενοι η και τρυπιοι. Για να μην πω το σκουπιδαριο που υπαρχει μολις βγεις απο καθε χωριο. Ντροπη σας, το λιγοτερο που μπορω να πω. Κι αν κανουμε τα παραπονα μας σε κανενα αντιδημαρχο, βρισκουμε και τον μπελα μας. Δυστυχως οσο περισσοτερο παραμενετε στον δημο, τοσο χειροτερευει η κατασταση. Σας εχει τυφλωσει η εξουσια και η αλαζονεια σας εχει πιασει ταβανι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε κακεντρεχείς και κακοπροαίρετοί. Από τους δημότες που δεν βλέπουν και δεν θέλουν τίποτα καλό για τον τόπο τους. Σίγουρα θα είστε από αυτούς που αφήνουν τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, που δεν κάνουν σωστά ανακύκλωση και που για όλα φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι. Επίσης, σίγουρα θα παρκάρετε παράνομα και σίγουρα θα βρίζετε τη δημοτική αστυνομία και όλο το σύμπαν εκτός από τον εαυτούλη σας. Κλασικό παράδειγμα ΄'Έλληνα.

      Διαγραφή
  3. Νομιζεις. Προφανως ετσι σε βολευει για να δικαιολογεις τα αδικαιολογητα. Λυπαμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.