Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Προς εκταμίευση 11 εκατ. ευρώ για το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών



Επαναβεβαίωσε ο Σ. Πέτσας στον Γ. Καρασμάνη τη δέσμευσή του:

· ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛMΩΠΙΑΣ.
· ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
· ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ 
Προς εκταμίευση:
11 εκατομμύρια ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.
340.000 ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΔΕΣΣΑΣ

Ο χαρακτηρισμός του Δήμου Αλμωπίας ως ορεινού, η ανέγερση του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Γιαννιτσών και η εκταμίευση του ποσού για τις εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας, ήταν τα θέματα που τέθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Για το ζήτημα της ορεινότητας του Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Πέτσας επανέλαβε τη δέσμευσή του προς τον Γιώργο Καρασμάνη ότι σε σύσκεψη για το θέμα αυτό που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα – Ιανουάριο – θα συμπεριληφθεί και ο Δήμος Αλμωπίας και ότι θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα στήριξης αυτών των Δήμων.

Ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε τον Υπουργό για την απαράδεκτη κατάσταση σε ό,τι αφορά το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Γιαννιτσών που λειτουργεί σήμερα μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Ο πρώην Υπουργός είχε φροντίσει για την χρηματοδότηση λυόμενων αιθουσών (απόφαση υπ’ αριθμόν 1477 – 25/9/ 2007 του ΔΣ του ΟΣΚ). Όμως αυτές οι λυόμενες κατασκευές αποτελούσαν λύση ανάγκης εκείνης της περιόδου, ενώ σήμερα ο αριθμός των μαθητών έχει τετραπλασιαστεί. Υπήρξε πρόβλημα με το οικόπεδο ανέγερσης, παράλληλα με την καθυστέρηση έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για τον καθορισμό του χώρου ανέγερσης, ενώ όλες οι ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και έχουν επικαιροποιηθεί, σύμφωνα με το έγγραφο αρ. πρωτ.: ΔΣ/ΚΟΙΝ/08/18.02.22 από τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ – διάδοχο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.

Ο Γιώργος Καρασμάνης επεσήμανε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών ότι έχει πλέον καταστεί αναγκαία η ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου, με όλες τις απαραίτητες υποδομές και τον κατάλληλο εξειδικευμένο εξοπλισμό, προκειμένου το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών να λειτουργεί εύρυθμα και να παρέχει υψηλού επιπέδου κατάρτιση στους ολοένα αυξανόμενους μαθητές του.

Ο Στέλιος Πέτσας διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι στην επικείμενη Επιτροπή Αξιολόγησης θα δοθεί η τελική έγκριση κατασκευής του έργου εντός του Προγράμματος ¨Αντώνης Τρίτσης¨ και με προϋπολογισμό 10.996.000.

Ως προς το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας και παρά το γεγονός ότι εδώ και καιρό έχει εγκριθεί το κονδύλι 340.000 ευρώ από τον Αναπληρωτή Υπουργό για την περίφραξη, τις λυόμενες κερκίδες, αποδυτήρια κλπ, υπήρξε καθυστέρηση λόγω αλλαγής της διαδικασίας χρηματοδότησης, γι’ αυτό και τα χρήματα δεν έχουν εκταμιευθεί. Το αμέσως προσεχές διάστημα αυτό το ¨τεχνικό¨ πρόβλημα θα ξεπεραστεί και το ποσόν θα εκταμιευθεί.

Από το πολιτικό γραφείο Γ. Καρασμάνη
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. O ΠAΛIOΣ EINAI AΛΛIΩΣ . AΠOTEΛEΣMATIKOΣ. O NEOΣ EINAI ΣTIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ ΠAPAΓΩΓIKOΣ. KAPΠEPOΣ. XAXAXA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.