Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο 7,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα



Στο 7,6% συγκρατήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο από 8,8% το Νοέμβριο.

Σημαντική υποχώρηση και στην Ευρωζώνη στο 9,2% τον Δεκέμβριο από 10,1% τον Νοέμβριο. Το ποσοστό του πληθωρισμού πέφτει κάτω από το συμβολικό όριο του 10% για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, όταν είχε φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 10,6%, έπειτα από ενάμισι χρόνο αδιάκοπης αύξησης.
Η επιβράδυνση της αύξησης των τιμών αφορά μόνο τον τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, αέριο, πετρέλαιο). Αυτή η συνιστώσα του πληθωρισμού παραμένει εκείνη όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη αύξηση τιμών τον Δεκέμβριο, η οποία όμως μειώθηκε στο 25,7% από 34,9% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων (του αλκοόλ και του καπνού συμπεριλαμβανομένων) συνεχίζεται, με ετήσια άνοδο 13,8% σε σύγκριση με 13,6% τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση των τιμών των βιομηχανικών προϊόντων συνεχίζεται επίσης, με 6,4% (+0,3% σε σχέση με τον Νοέμβριο), όπως και εκείνη των υπηρεσιών, 4,4% (+0,2%).

Από τις 19 χώρες της ευρωζώνης –η Κροατία έγινε η 20ή χώρα που υιοθέτησε το ενιαίο νόμισμα τον Ιανουάριο– το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού καταγράφηκε τον Δεκέμβριο στην Ισπανία, 5,6%, και ακολουθούν το Λουξεμβούργο (6,2%) και η Γαλλία (6,7%).

Ο πληθωρισμός έφθασε το 9,6% στη Γερμανία και το 12,3% στην Ιταλία.

Τα πιο υψηλά ποσοστά πληθωρισμού καταγράφονται στις βαλτικές χώρες, Λετονία (20,7%), Λιθουανία (20%) και Εσθονία (17,5%), σύμφωνα με τα εναρμονισμένα στοιχεία της Eurostat.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. To.doulema.pai.psilo.gazi.i.times.anevenoun.ke.o.plihorizmos.kateveni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλάνε και οι Αλβανοί! τραβα στην πατρίδα σου

      Διαγραφή
  2. Η ΔΙΠΛΩΠΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ.
    ΠΙΕΤΕ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΆΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΘΩΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.