Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνέχεια επαφών Σταμενίτη για το ν/σ για τα διακατεχόμενα – Συνάντηση με Υφυπ. Οικονομικών



Συνεχίζοντας τις συναντήσεις σχετικά με το υπο διαβούλευση νομοσχέδιο που ρυθμίζει το ζήτημα των διακατεχόμενων ακινήτων, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα, 02 Φεβρουαρίου 2023, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο.

Ο Βουλευτής παρουσίασε και στον Υφυπουργό τα σημεία που πρέπει να επανεξεταστούν και ζήτησε να γίνουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις ώστε το τελικό κείμενο να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις με δίκαιο τρόπο.

Παράλληλα, ο Βουλευτής βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων αλλά και με τις διοικήσεις των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μάλιστα κατέθεσε στον Υφυπουργό τις παρατηρήσεις που έχουν συνταχθεί τόσο από τους ίδιους του ενδιαφερόμενους όσο και από τη διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις που έχει καταθέσει ο Βουλευτής εστιάζονται:

Πρώτον, στη συμπερίληψη στο νομοσχέδιο ειδικής πρόβλεψης για τα ακίνητα που έχουν περιέλθει στην κατοχή των ιδιωτών ύστερα από υπόδειξη των Κρατικών Αρχών και αφορούν μαζικές εγκαταστάσεις εξαιτίας ιστορικών γεγονότων (πχ. εγκατάσταση προσφύγων, μετεγκατάσταση πληθυσμών λόγω πυρκαγιάς κτλ.), τα οποία αποδεικνύονται από έγγραφα και στοιχεία Δημοσίων Υπηρεσιών.

Δεύτερον, σε παρατηρήσεις που αφορούν ζητήματα κύριας ή μη κατοικίας ως προϋπόθεση για δικαίωμα εξαγοράς, τον προσδιορισμό συγκεκριμένων κατηγοριών (πχ. Βακουφικά – Καραμάν), ζητήματα προσαυξήσεων και μειώσεων όταν πρόκειται για κύρια κατοικία καθώς επίσης, την προσθήκη ειδικής διάταξης με ενιαία έκπτωση εξαγοράς, τη συμπερίληψη όλων των εντός σχεδίου πόλεως ακινήτων χωρίς εξαιρέσεις αλλά και τη πρόβλεψη ίσου ποσοστού μείωσης τόσο για αυτούς που έχουν ασκήσει ένδικά μέσα κατά δικαστικής απόφασης όσο και των περιπτώσεων που έχουν δικαιωθεί.

Από το πολιτικό γραγείο του βουλευτή
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΣOY EIΠA H ΨYXH TOY NOMOΣXEΔIOY EINAI O BEΣYPOΠOYΛOΣ KAI OXI O ΓPAMMATEAΣ ΠOY ΠHΓEΣ. AYTON EΠPEΠE NA KAΛEΣEIΣ ΣTHN BAΣIΛOΠITA KAI OXI TON TΣABΔAPIΔH. ΠΩΣ NA ΣE AKOYΣEI ; OTAN EΣY AΛΛON BOYΛEYTH ΣTHPIZEIΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δωστε λεφτα στα ροδακινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Διονύση παρακολούθησα στην τηλεόραση της βουλής την ομιλία του Κώστα Καραμανλή υπουργού υποδομών. Ανέφερε τους δρόμους στην Κρήτη στην Πελοπόννησο και από Μακεδονία μόνο Χαλκιδική και τον δρόμο Δράμα -Αμφίπολη.
    Την Πέλλα απέξω.
    Κουβέντα δεν είπε. Τραγικό λάθος το σδιτ ο δρόμος έπρεπε να ενταχθεί στο ταμείο ανάκαμψης. Κρίμα.Τα έκανες μούσκεμα. Ειδικά εκείνο που πέταξες να γίνει δρόμος χωρίς νησίδα, δλδ όχι τετραιχνος. Κρίμα. Μηδέν σε βάζω. Μηδέν ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.