Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κίνηση Πολιτών Έδεσσας: Ο κ.Τζαμτζής προσπαθεί να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο την απόφαση του ΣτΕ



ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ  Ο Κ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ  ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ  ΠΑΛΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ

Επανέρχεται με νέο δημοσίευμά του εναντίον της Κίνησης Πολιτών για τον Εδεσσαίο Ποταμό ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζαμτζής και προσπαθεί να ερμηνεύσει με τον δικό του τρόπο την απόφαση του ΣτΕ,  για να πείσει τους πολίτες της  Εδεσσας  ότι τάχα δικαιώθηκε από την απόφαση την οποία και δημοσιεύει.
·  Δική του άποψη είναι ότι το έργο του Εδεσσαίου ποταμού έλαβε όλες τις εγκρίσεις  που απαιτούσε το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
·  Δική του και η άποψη ότι  «δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το έργο δεν  είχε περιβαλλοντική μελέτη».
 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ. Αν υπάρχει κάποιο σημείο της απόφασης που να αναφέρει κάτι τέτοιο,  ας το  γράψει ρητά και ξεκάθαρα.  Κανένα Ελληνικό Δικαστήριο δεν θα  μπορούσε να συναινέσει στην τσιμεντότρωση του φυσικού πυθμένα του ποταμού.

Για τον κ. Τζαμτζή  και την Διοίκηση Τζιτζικώστα η δικαίωση για την οποία θριαμβολογούν είναι μόνο  στα έγγραφα που  έλαβαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους απάλλαξαν από την έκδοση περιβαλλοντικής μελέτης. Η προκλητική επίθεσή του εναντίον της Κίνησης Πολιτών Έδεσσας, με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στην θεσμική τους θέση, μας υποχρεώνει να  εξηγήσουμε  δημόσια  πως εκδόθηκαν αυτά τα έγγραφα.

Στην Τεχνική Εκθεση του έργου με το υπ΄αριθ. 173674/4-5-2017 διαβιβαστικό  την οποία αναφέρει ο κ. Τζαμτζής, η τεχνική υπηρεσία της Π.Ε.Πέλλας δήλωσε ότι με το έργο  θα  «αποκατασταθεί»  ο «επενδεδυμένος πυθμένας» του ποταμού.  Γενική , ασαφής  και ελλιπής  αναφορά  χωρίς καμία ανάλυση  για το ποια ακριβώς ήταν η  μορφή του πυθμένα του ποταμού. Με  βάση αυτή την τεχνική έκθεση εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2979/10-5-2017  απόφαση   με την οποία πήραν, παράνομα, απαλλαγή από περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Απευθυνθήκαμε, ως Κίνηση πολιτών, στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία με το 30644/1619/ 29-10-2020 έγγραφό της, μας απάντησε ότι  «αποκατάσταση» σημαίνει επαναφορά του έργου  στα χαρακτηριστικά που είχε κατά την αρχική κατασκευή του ή στις μετέπειτα τροποποιήσεις του και ότι από  το 192603(1507)23-4-2-20  έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών της  Π.Ε.Πέλλας  που έστειλαν  στο Υπουργείο για εξηγήσεις  επί του θέματος , η άνω υπηρεσία καταλήγει  στο συμπέρασμα ότι «στην υφιστάμενη μορφή του ο πυθμένας του ποταμού  είναι  ΑΝΕΠΕΝΔΥΤΟΣ , ενώ δεν αναφέρεται κάποιο στοιχείο  για την ύπαρξη παλαιότερης  επένδυσης στον πυθμένα»  ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ  ΦΥΣΙΚΟΣ Ο ΠΥΘΜΕΝΑΣ, και ότι «η προτεινόμενη επένδυση με οπλισμένο σκυρόδεμα δεν  είναι δυνατόν να θεωρηθεί έργο αποκατάστασης» και ότι « για το έργο απαιτείται  η τήρηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

Δηλαδή με απλά λόγια, ψευδής δήλωση των τεχνικών υπηρεσιών ότι ο πυθμένας του ποταμού ήταν επενδεδυμένος για να πάρει η Διοίκηση Τζιτζικώστα-Τζαμτζή απαλλαγή από περιβαλλοντική αδειοδότηση, με πλήρη  κατάρρευση των ισχυρισμών του κ. Τζαμτζή ότι το έργο  έχει περιβαλλοντική μελέτη ή ότι το έργο έχει όλες τις  εγκρίσεις και  ΑΠΟΛΥΤΗ  ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ότι το έργο εκτελέστηκε παράνομα  γιατί δεν  είχε εκδοθεί η απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Εμείς ξέρουμε άρτια ελληνικά και καταλαβαίνουμε πλήρως  τι λένε αυτά τα έγγραφα , όπως και όλοι οι πολίτες της Έδεσσας τους οποίους θέλετε να κοροϊδέψετε κ. Τζαμτζή  ότι δήθεν δικαιωθήκατε.  Αν είχατε ενεργήσει νόμιμα κανείς δεν θα μπορούσε να σας εναντιωθεί   αλλά  δεν θα είχαμε  και  τις καταστροφικές σας πράξεις στον Εδεσσαίο ποταμό και την φυσική μας κληρονομιά. Την φυσική κληρονομιά όλων των Εδεσσαίων.

Σταματήστε λοιπόν  την χυδαία δημόσια  επίθεση εναντίον μας γιατί δεν σας τιμά. Δεν θα μας επιβάλλετε τις απόψεις σας με το «έτσι θέλω». Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Σε μια Δημοκρατία όλοι και όλα κρίνονται. 
Κίνηση Πολιτών Έδεσσας.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Το Ξύδι θα σας κάνει καλό, ένα μπουκαλάκι φτάνει για όλους ! και ότι περισσεύει βάλτε το στην άκρη για τις εκλογές εκεί θα το χρειαστείτε σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για σένα, την ίδια άποψη με τον Τζαμτζή, έχουν και τρία Δικαστήρια συμπεριλαμβανομένου του ΣΤΕ. Όταν υποβάλεις αίτημα ακύρωσης με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχει ΜΠΕ και το δικαστήριο απορρίπτει το αίτημα ακύρωσής σου τί σημαίνει αυτό? Ότι δεν απαιτείται ΜΠΕ. Τι θα ήθελες δηλαδή? Να γράψει το ΣΤΕ επί λέξη " ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΠΕ"? Δεν γράφει τις αποφάσεις έτσι το ΣΤΕ. Όταν σου απορρίπτει το αίτημα ακύρωσης σημαίνει ότι δεν δέχεται κανέναν από τους λόγους σου μεταξύ αυτών και την απίτηση για ΜΠΕ. Μπορείς να το καταλάβεις επιτέλους ή είσαι τόσο πνευματικά ανεπαρκής όσο και θρασύς? Σταμάτα πια να κλαψουρίζεις και να δικαιολογείσαι σαν γυναικούλα και δείξε λίγη αξιοπρέπεια (αν έχεις) έστω και στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκέψου μόνο τι θα έκανε αν δικαιωνόταν. Ρούφηξε για πολλοστή τον φλοκο και έχει μούτρα και μιλάει από πάνω.

      Διαγραφή
  3. Ρε τον πονηρούλι. Από τα δεκάδες έγγραφα τον υπηρεσιών που δικαιώνουν Τζαμτζή ανάρτησε το μοναδικό που τον βόλευε…κ. Συνταξαντα θα μας αναρτήσετε και το μεραγενεατερο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας το οποίο αφού έλαβε ολοκληρωμένη άποψη ( και όχι τα φούμαρα που έστειλες) δικαίωσε πάλι τον Τζαμτζή; Δε νομίζω κα το αναρτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τπαρχει έγγραφο μεταγενέστερο από τον ίδιο φορέα κει το κρύβει; Ρε γκελη ξεπέρασες τον εαυτό σου

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και το έχει καταπιεί όπως ο ζαχαροπλάστης στην ταινία με το Βέγγο που έψαχνε τος τούρτες

      Διαγραφή
  4. Δεν κομασαι από τις 19/12/2022 , συνέχισε έτσι . Το μάτι σου θα είναι γαρίδα έως τις εκλογές που ο εδεσσαικος Κόσμος θα σε μαυρίσει . Μόνο το σοι σου θα σε ψηφίσει ( όχι όλο) . Το χαζό ΣΤΕ διάβασε το πρώτο έγγραφο του υπουργείου που υφαρπαξες με ψέμματα και όχι το δεύτερο που δικαίωσε τον Τζαμτζή. Είσαι κουτοπόνηρος όπως οι όμοιοι σου στη γείτονα …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Κυριακου θα μας αναρτήσετε το «κανονικο - ισχύον» έγγραφο του υπουργείο; Ποσά ακόμα τθα κοροϊδεύετε αυτούς που σας πίστεψαν;

      Διαγραφή
    2. Όχι δε θα στο αναρτήσει …

      Διαγραφή
  5. Αλλάξτε το όνομα σε "κίνηση προβληματικών πολιτών" με σήμα μια ματσκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε πρόσφατο περιφερειακό συμβουλιο αναφέρθηκε ότι τέτοια κίνηση δεν υπάρχει και μάλιστα παρατέθηκαν τα αντίστοιχα έγγραφα. Για να γίνει μια κίνηση πολιτών απαιτούνται νομίζω 20 άτομα . Φαντάσου την μαζικότητα της κίνησης .

      Διαγραφή
    2. Τι 20!!! ρε αυτοί με το ζόρι είναι 6-7.

      Διαγραφή
  6. Δεν βαρέθηκες να αναμασάς τα ίδια πράγματα για τα οποία έφαγες σφαλιάρα από το ΣΤΕ? Όλα αυτά που λες και ξαναλές τα είπες και στο ΣΤΕ και απορρίφθηκαν πανηγυρικά. Όλα είναι γραμμένα στην απόφαση του ΣΤΕ που δεν ανέβασες εσύ, αλλά ο Τζαμτζής. Γιατί δεν την ανέβασες? Δεν ήθελες να ενημερωθεί ο κόσμος της Έδεσσας ή δεν σε βόλευε επειδή θα έβγαιναν στην φόρα οι μεθοδεύσεις σου με έγγραφα που τα έκανες γαργάρα? Άντε να σε δω να αναρτήσεις το επίμαχο έγγραφο μιας και κόπτεσαι για την ενημέρωση των συμπολιτών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι! Ο πατέρας μου, ο κυρ Κώστας, Θεός σχωρέστον, ένας απόφοιτος 2ας τάξης Δημοτικού, μου έμαθε ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: 1. Οι έξυπνοι. Μικρή κατηγορία, οι οποίοι παραδέχονται.
    2. Οι πονηροί. Λίγο πιο μεγάλη κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι δικαιολογούνται.
    3. Οι ΗΛΙΘΙΟΙ. Η πιο μεγάλη κατηγορία ανθρώπων οι οποίοι ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ.
    Μου προκαλεί εντύπωση καμιά φορά, το κίνητρο των ανθρώπων αυτών και τι κρύβουν στην ψυχή τους. Πόσο σκοτάδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει και Τετάρτη κατηγορία οι ηλίθιοι οι οποίοι περνούν στο λαιμό τους και άλλους πιο ηλίθιους ….και στην συγκεκριμένη περίπτωση ηλίθιες

      Διαγραφή
    2. Πρέπει να ήταν πολύ περήφανος για αυτόν που παρέδωσε στην κοινωνία

      Διαγραφή
  8. Βαγγελη,ανθρακες ο θησαυρός,τι θα πεις τώρα σε όλους αυτούς που εσερνες μαζί σου; Και έχει πολύ δρόμο ακόμα ως τις εκλογές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.