Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Ξεκίνησαν οι πληρωμές των αγροτών»



Από το Γραφείο του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη ανακοινώνεται ότι σχετικά με τις πληρωμές των αγροτών, που αφορούν πλήθος αιτιών, η ενημέρωση από το ΥΠΑΑΤ είναι ότι ακολουθείται το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

1. Συνδεδεμένες: Πιστώθηκαν ήδη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα βαμβάκια ανά στρέμμα ενώ ακολουθεί η πληρωμή των συνδεδεμένων στο σκληρό σιτάρι, στα κτηνοτροφικά ψυχανθή και στα βρώσιμα όσπρια τις αμέσως επόμενες ημέρες.

2. Μήλα και Κάστανα: Όσον αφορά την οικονομική ενίσχυση για τα μήλα και κάστανα λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην αγορά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση και η πληρωμή προγραμματίζεται (εκτός απροόπτου) για το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

3. DeMinimis: Εντός της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ για τις ενισχύσεις σε επιτραπέζια ροδάκινα, βιομηχανικά ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα. Η πληρωμή προγραμματίζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

4. Σπαράγγια Αλμωπίας: Έχει υπογραφεί το ΦΕΚ και εντός της Μεγάλης Εβδομάδας (εκτός απροόπτου) θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σπαραγγιού Αλμωπίας από την ανεμοθύελλα της 8ης Φεβρουαρίου 2022.

5. ΕΛΓΑ: Οι Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο, συνολικού ύψους 50 εκ ευρώ, έχει προγραμματισθεί έως την Μεγάλη Τετάρτη 12.4.2023. Σχετικά με το προανθικό, η ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ είναι ότι η πληρωμή του υπόλοιπου 30% καθώς και οι ενστάσεις θα πληρωθούν μετά το Πάσχα.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Αναγνωρίζω την αγωνία των παραγωγών, οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια τόσο από τις έντονες καιρικές συνθήκες όσο και από τα προβλήματα που δημιούργησε στις αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε να μπορέσει να καλυφθεί σημαντικό μέρος της απώλειας εισοδήματος, προσπάθεια της οποίας τα αποτελέσματα θα τα δούνε οι παραγωγοί μας αυτές τις ημέρες με την έναρξη των πληρωμών.

Την τελευταία τετραετία με υπευθυνότητα και σοβαρότητα εργαστήκαμε για να την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών μας, με μέτρα άμεσων ενισχύσεων ή μέτρα αντιμετώπισης του παγετού της Άνοιξης του 2021, αλλά και με παρεμβάσεις στον ΕΛΓΑ, όπως η επαναφορά του καθεστώτος πληρωμής σε μια εφάπαξ καταβολή και όχι τμηματικά.

Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε για τον αγροτικό κόσμο και την πρωτογενή παραγωγή για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών που εμποδίζουν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα αλλά και για να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ειληκρινα ρε Διονυση! Δεν ντρεπεσαι? Αντι να κρυβεσαι απο ντροπη για τα αισχη που ετοιμαζεστε να μοιρασετε στους αγροτες που υποσχεθηκες αλλα και αλλα θα παρουν? Οι ετεροεπαγγελματιες για πρωτη φορα στα χρονικα θα πληρωθουν τα μισα λες και πληρωνουν τα μισα εξοδα? Ντροπη και ΜΑΥΡΟ Διονυση Σταμενιτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα, χα. Που να την βρει την ντροπη ο εν λογω. Αυτον θα τον φτυνουν και θα λεει βρεχει. Και ειναι τοσο το θρασος του που ανεβαζει δελτιο λες και κα κατι εκανε. Για τοσο ξεφτιλα μιλαμε.

      Διαγραφή
  2. Δεν ντρεπεσαι λιγο να μιλας για πληρωμες αγροτων και να αναφερεσαι στα deminimis. Deminimis που μας βγαλατε την ψυχη μετα απο τρεις μηνες κοροιδιας και τα ποσα κουτσουρεμενα σε σχεση με αυτα που ειχατε ανακοινωσει τον Ιανουαριο. Ποσα κομμενα και ραμμενα οπως σας βολευουν για να μπερδευτει ο κοσμακης και να νομιζει οτι πληρωνετε τα ποσα που υποσχεθηκατε. Και σας ερωτω κυριε βουλευτα, πιστευετε οτι η ζημια της βροχοπτωσης ηταν 65 και 80 ευρω το στρεμμα στα συμπυρηνα και στα επιτραπεζια ροδακινα, δηλαδη 250 και 200 κιλα αντιστοιχα. Μπραβο σας, ωραιους υπολογισμους κανετε. Πειτε μας ποιες ηταν οι ενεργειες σας τοσους μηνες για να αυξηθει το ποσον, που με επιχειρηματα σας αναφερω σε τι κιλα αντιστοιχει. Καμια. Αφησατε τον υπουργο να μας κοροιδευει τοσους μηνες κι εσεις βουβα και τωρα ανεβαζεις δελτιο τυπου και λες για πληρωμες αγροτων. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ. Αυτα αισθανεται ολος ο αγροτικος κοσμος του νομου που θα πρέπει να εκπροσωπειτε και να αγωνιζεστε γι αυτον. Αλλωστε γι αυτο σας επελεξε με την ψηφο του και σας εστειλε εκει που σας εστειλε κι εσενα και τους υπολοιπους. Αλλα δυστυχως αποδειχθηκατε πολυ λιγοι. Θα τα πουμε συντομα, να το θυμοσαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το προανθικο μετά το Πάσχα ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι... 2 χρονια καθυστέρηση και βάλε. Η Δυτική Μακεδονία καθάρισε τον Δεκέμβριο του 2022 και εσείς ακόμη κοροιδευετε αντί να πιέσετε καταστάσεις. Ντρέπεται και η ντροπή πλέον........ Ραντεβού στις κάλπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά ρε Διονύση μήπως δεν πρέπει να μιλάς για τα αγροτικά. Μηπως από την άσχετιλα σου κάνεις την μια π@π@ρι@ μετα την άλλη. Δεν βλέπεις τι κράξιμο τρως. Δεν έχεις ανθρώπους να σου πουν καμία κουβέντα. ΕΛΕΟΣ. Μιλα εκεί που πρέπει πριν και όχι δελτία εκ των υστέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε Σταμενιτη δεν γράφεις κατι για αλλες καλλιεργιες??? De minimis επελεκτικα δίνετε??? Σε περιμενω στο χωριο μου να σε κερασω τον καφε της χαρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν θα δώσουμε 600 ευρώ αλλά ούτε και 100 ευρώ " Ιούνιος 22' Καλλίπολη ένωση.Αυτα εσύ τα είπες Διονύση μου ,και τελικά δώσατε 80 και 65 .Όταν πηγαίνετε στην νέα Ρώμη (Αθήνα) να φοράτε την ποδιά της υπηρέτριας από το αεροπλάνο για να μην γίνεστε ρεζίλι εδώ πάνω.Σας έχουν για να τους πηγαίνετε τους καφέδες τους και εδώ σ' εμάς το παίζετε νταηδες . Αλλάξτε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και χαθητε από τα μάτια μας,ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. OΣEΣ ΦOPEΣ TO EIΠEΣ NOEMBPIOΣ ΔEKEMBPIOΣ IANOYAPIOΣ ΦEBPOYAPIOΣ MAPTIOΣ AΠPIΛIOΣ, ΓIA ΦANTAΣOY OI EKΛOΓEΣ NA ΓINONTOYΣAN 9 AΠPIΛIOY. ΘA ΣE ΠΛHPΩΣOYME ME TO EYTEΛEΣ NOMIΣMA TΩN AΠOZHMIΩΣEΩN ΣTIΣ 21 MAIOY. EΠIΣTPEΦEIΣ AΘHNA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φτάνει έχεις καταντήσει γραφικός, 72 ευρώ και ντεμινιμις που είναι; ΨΕΥΤΕΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.