Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σκύδρα: Αβλεψία ή εραστές του... Καποδίστρια!


Ίσως είναι από τους λιγοστούς Δήμους της  χώρας μας  ο Δήμος Σκύδρας, που μετά την εφαρμογή του ''Προγράμματος Καλλικράτη'' (Νόμος 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α), εδώ και αρκετά χρόνια, εξακολουθεί να παραμένει πιστός στον … Καποδίστρια! 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 παρ. 2 του παραπάνω Νόμου ορίζεται ότι:   '

'Τα τοπικά διαμερίσματα που ορίζονται στο άρθρο 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων  που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) (ΦΕΚ 114 Α΄), μετονομάζονται σε τοπικές κοινότητες, εφόσον έχουν  πληθυσμό έως και 2.000 κατοίκους …... '', δυστυχώς,  τόσο η πρώην Δημοτική Αρχή του Δήμου Σκύδρας, στην οποία είχε επισημανθεί από την ιστοσελίδα μας το θέμα, όσο και η νυν, εξακολουθεί να διατηρεί τις… Καποδιστριακές πινακίδες, και ειδικότερα τις πληροφοριακές πινακίδες Π-17 και Π-18 που είναι τοποθετημένες στην αρχή και τέλους των κατοικημένων περιοχών, και στις οποίες αναγράφονται τα τοπωνύμια των χωριών, δικαιοδοσίας του, αναφέρονται ακόμη σε ''Δημοτικά ή και σε Τοπικά! διαμερίσματα'' (φώτο), αντί του ορθού και προβλεπόμενου ''τοπική κοινότητα''...



Θεωρούμε ότι η αντικατάστασή των ανωτέρω πινακίδων, εκτός της ασήμαντης δαπάνης που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, θα επιβεβαιώσει και την μέχρι τώρα τυπική και σύννομη συμπεριφορά της  διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής και σεβασμού στην εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας.

By Sakis

Δείτε παρακάτω το επίμαχο άρθρο:

 Άρθρο 2 Ν. 3852/2010

Συγκρότηση δήμων

1. Η εδαφική περιφέρεια του κάθε δήμου που συνιστά ται με τον παρόντα νόμο αποτελείται από τις εδαφικές περιφέρειες των συνενούμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Οι εδαφικές αυτές περιφέρειες αποτελούν τις δημοτικές ενότητες του νέου δήμου και φέρουν το όνομα του πρώην δήμου ή της κοινότητας.

2. Τα τοπικά διαμερίσματα που ορίζονται στο άρθρο 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) (ΦΕΚ 114 Α΄), μετονομάζονται σε τοπικές κοινότητες, εφόσον έχουν  πληθυσμό έως και 2.000 κατοίκους και σε δημοτικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους. Τοπικές ή δημοτικές κοινότητες αποτελούν και οι δήμοι ή οι κοινότητες που καταργήθηκαν ύστερα από εθελούσια συνένωση σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 410/1995 (ΦΕΚ 231 Α΄) ή συνενώνονται με τον παρόντα νόμο και δεν αποτελούνται από τοπικά διαμερίσματα.

3. Δημοτική κοινότητα συγκροτούν τα τοπικά διαμερίσματα νησιών που έχουν πληθυσμό άνω των χιλίων (1.000) κατοίκων. Επίσης, συγκροτούν δημοτική κοινότητα ανεξαρτήτως πληθυσμού πρώην κοινότητες ή τοπικά διαμερίσματα που εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του νησιού και δεν αποτελούν δήμο σύμφωνα με το άρθρο 1.

4. Τα δημοτικά διαμερίσματα στα οποία διαιρούνται οι δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων μετονομάζονται σε δημοτικές κοινότητες. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.