Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χίλιοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στα πρώην δημοτικά σφαγεία Γιαννιτσών


Οριστική απόφαση της κυβέρνησης
Έπειτα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν από τα τέλη Φεβρουαρίου για τη δημιουργία χώρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Δήμο Πέλλας, επιλέχθηκε τελικά ο χώρος των πρώην δημοτικών σφαγείων στο 4ο χλμ Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης για να στεγάσει το νέο κέντρο φιλοξενίας χωρητικότητας 1000 ατόμων. 

Σύμφωνα με το βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, η κυβέρνηση αποφάσισε οριστικά να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες Συριακής και Ιρακινής καταγωγής που βρίσκονται αυτή την ώρα εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη στο νέο αυτό χώρο 29 στρεμμάτων που βρίσκεται λίγο έξω από τα Γιαννιτσά. Πρόκειται για δημοτικό ακίνητο που παραμένει σχεδόν αχρησιμοποίητο εδώ και πολλά χρόνια για το οποίο έδωσε τη συγκατάθεσή του ο Δήμαρχος Πέλλας. 

 Η απόφαση ελήφθη μετά από στενή συνεργασία του Γιάννη Σηφάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα , τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη. 

Κλιμάκιο τεχνικών του στρατού αναμένεται από ώρα σε ώρα στο σημείο ώστε να διαμορφώσει τους κατάλληλους χώρους μαγειρία, τουαλέτες και παιδότοπους για να εξασφαλισθούν τα βασικά είδη διαβίωσης στους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς. 

¨Ο πρώτος στόχος είναι η αποσυμφόρηση της Ειδομένης. Η Πέλλα καλείται να αναλάβει την ευθύνη της, όπως και πολλές πλέον περιοχές της χώρας, βάζει πλάτη στο τεράστιο εθνικό θέμα με τους πρόσφυγες¨ αναφέρει στο δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης. 

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Πέλλας ανακοίνωσε ότι ο χώρος αυτός  μπορεί να μετατραπεί σε ανθρώπινη στέγη για χίλιους ανθρώπους. ¨Είναι κοντά στην πόλη, κοντά στις υπηρεσίες και κυρίως κοντά στους πολυάριθμους συμπολίτες που θέλουν να βοηθήσουν¨ ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Στάμκος.

Δείτε τι αναφερει στο δελτίο τύπου ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης: 

¨Επελέγη τελικά ο χώρος για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Γιαννιτσά 
Κρίθηκε καταλληλότερη η πρώτη από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάννης Σηφάκης 

Συνεχής συνεργασία του βουλευτή με τους Υπουργούς Δ. Βίτσα και Γ. Μουζάλα και τον Δήμαρχο Πέλλας 

Η «άλλη» Πέλλα αναλαμβάνει δράση!! Θα ακουστεί στο πανελλήνιο για την αλληλεγγύη της απομονώνοντας αυτούς που με πράξεις και δηλώσεις τους «προσπάθησαν» να αμαυρώσουν την εικόνα της.

Η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποφάσισε τελικά να ιδρύσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο 4ο χιλ. Γιαννιτσών – Θεσσαλονίκης σε έναν δημοτικό χώρο 29 στρεμμάτων ( τέως Δημοτικά σφαγεία) στον οποίο πλέον των 25 ετών δεν έχει κάποια άλλη χρήση πλην, τα τελευταία χρόνια, της μεταφόρτωσης της ανακύκλωσης που μετά από απόφαση του Δημάρχου θα μεταφερθεί αλλού. 

Ο χώρος αυτός (που προτάθηκε ως πρώτη επιλογή από τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη) κρίθηκε τελικά ο καταλληλότερος για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών Σύρων προσφύγων και κάποιων Ιρακινών που καιρό τώρα ταλαιπωρούνται στην Ειδομένη σε πραγματικά απάνθρωπες συνθήκες. 

Η απόφαση ελήφθη μετά από στενή συνεργασία του Γιάννη Σηφάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα , τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Θεοδωρίδη. 

Ο πρώτος στόχος αυτή την ώρα είναι η αποσυμφόρηση της Ειδομένης. Η Πέλλα καλείται να αναλάβει την ευθύνη της, όπως και πολλές πλέον περιοχές της χώρας, βάζει πλάτη στο τεράστιο εθνικό θέμα με τους πρόσφυγες που έχουν έλθει στην χώρα μας αφού έχουν θαλασσοπνιχτεί με βάρκες από τα Τουρκικά παράλια, έχουν πέσει θύματα διακινητών στην Τουρκία και γλύτωσαν από τον πνιγμό που κάποιοι συμπατριώτες τους δεν απέφυγαν. 

Στον χώρο αυτό ο στρατός έχει αναλάβει να δημιουργήσει σε ελάχιστο χρόνο κατάλληλες συνθήκες για ανθρώπινη φιλοξενία, μαγειρεία, τουαλέτες και χώρους για τα παιδιά. Και βέβαια ο χώρος αυτός διαμορφωμένος θα μείνει στον Δήμο Πέλλας μετά την ολοκλήρωση των περιπέτειας αυτών των ανθρώπων, ελπίζουμε σύντομα. 

Η πολιτεία θα φροντίσει για την ενίσχυση του δήμου και σε προσωπικό για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες κυρίως καθαριότητας, αποκομιδής σκουπιδιών κλπ. Ζήσαμε δυστυχώς τις προηγούμενες δύο βδομάδες στην Πέλλα σκηνές που δεν παρατηρούνται πλέον σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Ένα σκηνικό ξενοφοβίας και ακραίων ενεργειών. Φωτιές σε στρατόπεδα, γουρουνοκεφαλές, δηλώσεις νυν και τέως βουλευτών για ανυπαρξία χώρων ( αν είναι δυνατόν σε έναν Νομό με τεράστιο κάμπο και τόσα αστικά και ημιαστικά κέντρα) και αρκετά άλλα ακόμη. Δόθηκε η εικόνα ενός αφιλόξενου Νομού με ανθρώπους σκληρούς και ανάλγητους. Που δεν καταλαβαίνουν που βρισκόμαστε σαν χώρα και ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη σε αυτό το εθνικό θέμα. Και σε πλήρη αντίθεση με το μεγαλείο ψυχής των νησιωτών μας και της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας σε όλη την χώρα. 

Ευτυχώς όμως από την άλλη όλο αυτό το διάστημα ζούμε και την «άλλη» Πέλλα. Τις γυναίκες των Γιαννιτσών και της Έδεσσας, τα κινήματα αλληλεγγύης στα Γιαννιτσά , τον σύλλογο του Ριζού, τους δασεργάτες των Προμάχων , τους κατοίκους του Αρχαγγέλου, τον συνταξιούχο που κόβει από την μικρή του σύνταξη για να βοηθήσει όσο μπορεί, την μάνα με το παιδί με ειδικές ανάγκες που έχει νιώσει τον πόνο και θέλει να απαλύνει λίγο τον πόνο κάποιου άλλου , τις γιαγιάδες που θυμούνται ότι μικρές ήρθαν με τις οικογένειες τους κυνηγημένες σε αυτόν εδώ τον τόπο. Τους αστυνομικούς που δίνουν το φαγητό τους στα μικρά παιδιά. Τον ανώνυμο αξιωματικό και φαντάρο να δίνει τον καλύτερο εαυτό του για να απαλύνει το ανθρώπινο δράμα στην Ειδομένη. 

Αυτή είναι η «δικιά» μας Πέλλα, αυτή είναι η δικιά μας Ελλάδα, η Πέλλα και η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Και θα δείξει ακόμη μεγαλύτερη αλληλεγγύη στις οικογένειες , στα μικρά παιδιά που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή μας. Η κοινωνία της Πέλλας οργανώσει την αλληλεγγύη της για την ανακούφιση των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων. Η Πέλλα να ακουστεί επιτέλους σε αυτό το ζήτημα θετικά στο πανελλήνιο, μπορούμε και θα το κάνουμε.

Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας¨
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

26 comments:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ [ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΣΕΠΤ.1944 ,ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016, ΓΟΥΡΟΥΝΟΚΕΦΑΛΕΣ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ,ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ],ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΤΡΟΠΑ ΠΟΥΥ ΕΚΤΥΛΙΧΤΗΚΑΝ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ,ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ,ΛΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ,ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΙΤΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΙΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι γερμανοτσολια συριζαιε.. ναι στα τεσσερα!!!!

      Διαγραφή
    2. τοίχο - τοίχο μη σε πετύχω (άνδρες και γυναίκες) θα μας τραγουδούνε. έτσι και αλλιώς ποια είναι η αξία της ζωής!!!

      Διαγραφή
    3. Ναι έίναι φασιστικό να μη θες κέντρο Μέσα στην πόλη σου... Εσύ που είσαι και ιδεολόγος τράβα στην Ειδωμένη και τώρα που είχε κρούσμα υπατίτιδας πάρε μία οικογένεια σπίτι σου... Έτσι τυχαία... Η άγνοια που έχετε και εσύ και η κυβέρνησή σου είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.... Το να βλέπεις ότι μία απόφαση (Φιλλιπάκου) είναι βόμββα δημόσιας υγείας ως φασιστικό δηλώνει την ανυπέρβλητη άγνοιά σου... Στην καλύτερη...

      Διαγραφή
  2. ποιοι πρόσφυγες ρε Σηφάκη θα έρθουν; Μόνο άνδρες Αφγανοί. Και μην ξεχνάς ότι το κοράνι δεν λογαριάζει τη ζωή κανενός, πόσο περισσότερο των χριστιανών γυναικών. Αλλοίμονο στις γυναίκες και ειδικά στις κόρες μας…..
    εσύ όμως είσαι από την Κρήτη. Είσαι τυχερός ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έτσι είναι όταν η αμάθεια η κακή μόρφωση σε κάνουν ρατσιστή ευτυχώς είστε λίγοι

      Διαγραφή
    2. Χάνει λαδάκια ο 8:21

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ?ΜΗΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ?ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΕΙΤΕ ΑΦΓΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΣΥΡΙΟΙ, ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ,ΕΧΕΙ ΖΕΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΤ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ.ΕΣΥ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ/ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΤΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑ Π,Χ. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΟΙΚΟΝ.ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΚΥΛΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?

      Διαγραφή
    4. Άρρωστε 8:21μμ Χιτλερόφιλε, ευτυχώς είστε λίγοι και τενεκέδες, ούτε να σε φτύσουμε δεν αξίζεις

      Διαγραφή
  3. ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΗΦΑΚΗ ΠΟΣΑ ΚΕΝΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ???? ΚΑΝΕΝΑ!!! ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο μεριδιο αναλογει την πελλα ρε γελοιε? Κανατε σαν τα μουτρα σας την χωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΖΟΝΥΑΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΙΩΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝ ,ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΡΑΙΦΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΣΙΓΚΙΝΑ ΒΡΑΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑΣΤΗΘΟΔΕΣΜΑ ΔΙΑ ΤΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ,ΚΟΡΑΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΕΡΩΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ,ΜΑΝΤΗΛΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΣΙΚΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ ΔΙΑΚΟΡΕΥΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ.ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΙΧΟ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΖΩΝΤΑΝΑ 24ΩΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ,[ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ Ο ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΙΖΑΙΟΥΣ ΛΟΓΩ ΧΑΛΑΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ],

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες... Πάνε πέστα στην κυρία που πήγε να δώσει βοήθεια και της πήραν και το σώβρακο... Εσύ που ξέρεις όμως ξέρεις μήπως ήταν τσίγγινο? Ή μήπως της επέστρεψαν το κινητό και τη τσάντα της... Γιατί μετά από αυτό αυτή η κυρία θα μετατραπεί σε... άκραιφνο εθνικιστικό χριστιανόπουλο.... Μεγάλη γλώσσα μικρό μυαλό... Καθόλου γνώση για το τι συμβαίνει... Υ.Γ.: κρίμα που λίγοι ή πολλοί καρεκλοκένταυροι μετανάστες καπιλεύονται τους πραγματικούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη... Ακόμα πιο κρίμα σε σένα που δε μπαίνεις ΚΑΝ στη διαδιακασία να δεις το πραγματικό πρόβλημα... Αλλά όποιος διαφωνεί μαζί σου είναι φασίστας ε? Ζήτω ο "Άγιος" Στάλιν και "Άγιος" Μάο Τσε Τουν!!! Γιατί αυτή θρησκεία ο κουμουνισμός... Οι άλλοι είναι εχθροί οπότε πρέπει να πεθάνουν!

      Διαγραφή
  6. Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον:
    « Ὅταν δὲ ἔλθῃ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ καὶ πάντες οἱ ἅγιοι ἄγγελοι μετʹ αὐτοῦ, τότε καθίσει ἐπὶ θρόνου δόξης αὐτοῦ· καὶ συναχθήσεται ἔμπροσθεν αὐτοῦ πάντα τὰ ἔθνη, καὶ ἀφοριεῖ αὐτοὺς ἀπʹ ἀλλήλων, ὥσπερ ὁ ποιμὴν ἀφορίζει τὰ πρόβατα ἀπὸ τῶν ἐρίφων καὶ στήσει τὰ μὲν πρόβατα ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ τὰ δὲ ἐρίφια ἐξ εὐωνύμων. 34 τότε ἐρεῖ ὁ βασιλεὺς τοῖς ἐκ δεξιῶν αὐτοῦ· δεῦτε, οἱ εὐλογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοιμασμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου· 35 ἐπείνασα γὰρ καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ οἱ δίκαιοι λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα καὶ ἐθρέψαμεν, ἢ διψῶντα καὶ ἐποτίσαμεν; 38 πότε δέ σε εἴδομεν ξένον καὶ συνηγάγομεν, ἢ γυμνὸν καὶ περιεβάλομεν; πότε δέ σε εἴδομεν ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ ἤλθομεν πρός σε; καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφʹ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε. Τότε ἐρεῖ καὶ τοῖς ἐξ εὐωνύμων· πορεύεσθε ἀπʹ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγγέλοις αὐτοῦ· ἐπείνασα γὰρ καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνὸς καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες· κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφʹ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον»

    Ουαί υμίν φαρισαίοι υποκριτές, τραβάτε την Κυριακή στην εκκλησία να κάνετε μεγάλους σταυρούς μπας και συγχωρεθείτε, ούστ αντίχριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες ε? Αυτοί οι αμαρτωλοί που συντηρούν το κοινωνικό παντοπωλείο... Ντροπή τους... Και για το κοινωνικό Ιατρείο... Εκκλησία σου λέει μετά...

      Διαγραφή
    2. Εσύ παραπάνω που απάντησες ούτε γραμματα δεν ξερεις; φυσικά που να καταλάβεις τι θέλει να πεί το Ευαγγέλιο... Φυσικά και η Εκκλησία βοηθά. Το ευαγγέλιο λέει για τους αντίχριστους που βρίζουν τους πρόσφυγες και μετά πάνε και σταυροκοπιούνται , διαβάζετε και λίγο πριν γράψετε

      Διαγραφή
    3. Μην κρίνεις λοιπόν ΑΝ ΔΕΝ ξέρεις ποιος έχει κάνει κάτι και τι... Κάνε αυτά που πρέπει να κάνεις και άσε αυτούς που πάνε εκκλησία μα τπυς κρίνει ο Θεός. Γιατί δεν έίναι όλοι ίδιοι...

      Διαγραφή
  7. Wxxx kai alloi aplutoi erxontai, xara se esas tha ginete polles twra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΛΑ ΧΑΡΑ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ:
    ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΝΦΙΑ, ΕΠΝΑΝΦΟΡΑ ,ΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ:
    ΧΙΛΙΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟΠΟ. ΒΡΗΚΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΟΥΝ ΕΜΕΣΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΤΟΥΜΠΑΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ, ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕ ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΓΕΜΑΤΟΣ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΕΛΛΑ, ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
    ΟΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ: ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΜΙΖΕΣ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΧΙ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΥΚΟΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ, ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΗΦΑΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΩΝ;
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΟΥΣΑTΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕSΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝTΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΑTΕ.
    ΕΔΩ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΝΑTΕ ΝΑΙ, ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;
    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΕΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ;

    KAI AYTA TA ΠΕΡΙ ΧΙΛΙΩΝ, ΤΣΑΠΜΑ ΤΑ ΑΚΟΥΥΩ.
    ΠΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΣΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ .Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΔΩ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΛΥΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξεγυμνωμα των Σηφακη, Σταμκου, Θεοδωριδη. Ουτε η διαπλεκομενη τριπλετα του ματς κυπελλου ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ δεν μπορει να τους φτασει. Αναρωτιεμαι τωρα αν ο δημαρχος και ο αντιπεριφερειαρχης που στησαν πισινο στον κρητικο, ευελπιστουν στην επανεκλογη τους με τις ψηφους του {κατα λαθος} βουλευτη Πελλας. Εσυ δημαρχε Πελλας εκανες δυο εκτακτα Δ.Σ και ελεγες αλλα. Ποιον ρωτησες και με ποια αποφαση προτεινες 'η αποδεχθηκες τον συγκεκριμμενο χωρο; Εσυ αντιπεριφερειαρχη Πελλας {και ψηφοφορε του Σηφακη} γαυγιζες μεχρι προτινος οτι η Πελλα δεν αντεχει λογω φτωχειας και υποδομων. Τελικα για λιγες χιλιαδες ευρω που θα επενδυθουν στον χωρο των σφαγειων και καποιες υποσχεσεις απο τον βουλευτη ξεπουληθηκατε; Θα μας απαντησετε ποιος θα εγγυηθει την ασφαλεια και την υγεια της περιοχης; Βγηκατε ποτε τα βραδια εξω απο τα σπιτια σας για να δειτε την εκληματικοτητα της περιοχης μας; Οταν τεθηκε το θεμα της καταργησης του Α.Τ Κρυας Βρυσης, ο Σταμκος και ο Θεοδωριδης λαικιζοντας αποκαλουσαν την περιοχη Σικαγο και Μπρονξ. Πηγατε προσφατα στα νοσοκομεια Γιαννιτσων και Εδεσσας {ειδικα ο Σταμκος που διοριστηκε διοικητης σε δυο νοσοκομεια} για να διαπιστωσετε την ανεπαρκεια και υπολειτουργια τους; Καθε εβδομαδα αλλαζετε γνωμη και αποφασεις, υπηρετωντας συγκεκριμμενα συμφεροντα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτον τον λογο ειμαστε ο τριτος απο το τελος πιο υποαναπτυκτος και φτωχοτερος νομος της Ελλαδας. Επειδη μας διοικειτε εσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ. ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΥΠΟΣΣΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΓΑΖΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ?? ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ Η ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΕ ΜΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΥΟ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
  11. Αναρωτήθηκε κάποιος,γιατι ο ΣΗΦΑΚΗΣ έθεσε βέτο για την Αλμωπία;;;
    Με τόσες εγκαταστάσεις στον νομό,ήθελαν να ρίξουν στα ΆΘΥΡΑ σε κτηνοτροφικό πάρκο 3.000,και τώρα στα σφαγεία μόνο 1000;;;Αφού έλυσαν το πρόβλημα με τα παιδιά που πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο,ας το λύσουν και αυτό.
    Αλλά αν κάποιος μολάει για τα παιδιά αυτά θεωρείται ΦΑΣΙΣΤΑΣ.Ας τους φέρει εδω να λιάζωντε.
    Ελπίζω στις επόμενες εκλογές,να μην εχει ξεχάσει κανένας κάτοικος του νομού,τι έγινε,και τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πανιβλακας πεθαινεις!! για λυπηση εισαι 2:54

      Διαγραφή
    2. ΑΠΟ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΓΕΜΑΤΟΣ.
      ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.
      ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ.
      ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. 3:48,τον εαυτό σου να λυπάσαι,από κάποιους σαν εσένα τα τραβάμε όλοι,αλλά και εσύ μάλλον θα είσαι κάποιος γλύφτης,που φοβάται να μην χάσει την κουτάλα.
      Πάρε τον μισθό σου τώρα που μπορείς,σε λίγο θα τον χάσεις,και πρέπει να βρεις αλλού να γλύφεις.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.