Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Σταθερά ουραγός ο Δήμος Έδεσσας σε έργα αγροτικής οδοποιίας!



Την περασμένη Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων για τη Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020. Όπως φαίνεται και στο συνημμένο πίνακα όλοι οι δήμοι της Π.Ε. Πέλλας πέτυχαν την ένταξη νέων έργων αγροτικής οδοποιίας, πλην του Δήμου Έδεσσας, γεγονός που πλέον δεν αποτελεί έκπληξη καθώς τείνει να γίνει κανόνας.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία του πίνακα αποτελεσμάτων:

α) ο Δήμος Σκύδρας κατάφερε να εντάξει 5 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.788.000,00€,
β)ο Δήμος Αλμωπίας 3 έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.077.434,59€,
γ) ο Δήμος Πέλλας 1 έργο προϋπολογισμού 992.330,27€.

Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι από το 2019 οι παραπάνω Δήμοι έχουν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και έχουν προκηρύξει έργα αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 4.212.598,49€ ο Δήμος Σκύδρας, 2.003.000,00€ ο Δήμος Πέλλας και 1.794.743€ ο Δήμος Αλμωπίας, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι για τις διοικήσεις των δήμων αυτών ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα.

Αναρωτιέστε τι πέτυχε ο Δήμος Έδεσσας στο ίδιο διάστημα;
Κατάφερε να εντάξει μόνο δύο έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού προϋπολογισμού 722.000€ για τις κοινότητες Παναγίτσας και Ριζαρίου καταλαμβάνοντας επάξια την τελευταία θέση μεταξύ των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας.

Όσο και να προσπαθούν ο κ. Γιάννου και ο κ. Σαμλίδης να πείσουν με δηλώσεις ότι ο αγροτικός τομέας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο τις οικονομίας του τόπου μας, τα έργα τους αποτελούν τον καλύτερο μάρτυρα της αποτυχίας τους.

Σε ένα Δήμο που σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας το 2011 το 25,97% των κατοίκων έχουν κύρια απασχόληση στον αγροτικό τομέα και η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων νοικοκυριών αποκομίζει από τη διάθεση αγροτικών προϊόντων ένα συμπληρωματικό εισόδημα στο οποίο βασίζεται η ευημερία ή ενίοτε και η επιβίωσή τους, θα περίμενε κανείς ο Δήμος να έχει σταθεί αρωγός στηρίζοντας με κάθε μέσο τον πρωτογενή τομέα.

Δυστυχώς στη σημερινή ζοφερή οικονομική πραγματικότητα με τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, την τεράστια αύξηση των φυτοφαρμάκων και το ασήκωτο ενεργειακό κόστος η σημερινή διοίκηση του Δήμου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.

Χωρίς σχέδιο και βούληση να αξιοποιήσει διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία ή να διαθέσει ίδιους πόρους, ώστε να βελτιώσει το δίκτυο των αγροτικών δρόμων, να εκσυγχρονίσει τις υποδομές και την διαχείριση των αρδευτικών δικτύων, να προβάλλει και να προχωρήσει στην τεκμηρίωση των τοπικών αγροτικών προϊόντων (ΠΟΠ ΠΓΕ), να αξιοποιήσει προγράμματα αγροτουρισμού και να αναβαθμίσει και να υποστηρίξει τις τοπικές λαϊκές αγορές, βοηθώντας και στηρίζοντας τον διαρκώς συρρικνούμενο αγροτικό κόσμο του τόπου μας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Σαν δεν ντρέπεστε.
    Έχετε μάθει να κατηγορείτε τον Γιάννου συνεχώς.
    Δεν έχετε αντιληφθεί ή κάνετε πως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ασχολείται με ουσιαστικότερα έργα, τέτοια που κανένας άλλο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει.
    Το αντιπλημμυρικό του Εδεσσαίου, τη σύνδεση τουριστικού και εμπορικού κέντρου κ.λ.π . κ.λ.π.
    Σε ποια κοινότητα έγινε το ένα από τα δύο έργα αγροτικής οδοποιίας;
    Κατάγεται κανένας παράγοντας από εκείνη;
    Για να εντάξεις έργα θα πρέπει να προγραμματίσεις, να σχεδιάσεις, να μελετήσεις και το σημαντικότερο να μπορείς να διεκδικήσεις -απαιτησεις από την κεντρική ή την περιφερειακή πολιτική εξουσία.
    Όταν έχεις κάποιους που για ακόμα σοβαρότερα ζητήματα, π.χ υποβάθμιση νοσοκομείου,. εκφράζουν την απαισιοδοξία τους χωρίς να έχουν κινήσει γη και ουρανό, τότε ας μη περιμένουμε περισσότερα πράγματα σε θέματα ήσσονος σημασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι θεός. Το αντιπλημμυρικο το έκανε η περιφέρεια. Πες μας για γήπεδο, για πασά τσαιρ, για το νέο κλειστό, για τις 2.000 που υποσχέθηκε. Για την καθαριότητα, για το 1% έκπτωση, για τις 150.000 που κοστίζει το πλύσιμο κάδων και πολλά άλλα Διχασατε την πόλη , μόνο αυτό καταφέρατε. Τι έγινε η Μακεδονία ρε; Πόσο ψέμα,. Αλήθεια ποιος είναι ο προγραμματισμός; Ποιο είναι το επόμενο έργο; Η Έδεσσα έχει πάει πολλά χρόνια πίσω λ. Ακόμη συναντάει τον υπουργό υγείας για το νοσοκομείο.

      Διαγραφή
    2. Ξέρουμε ποιος έκανε το αντιπλημμυρικό του Εδεσσαίου και ποιος σιγόνταρε για το τεράστιο αυτό έργο ώστε να μη πλημμυρίζει η πόλη και τα υπόγεια των παρακείμενων στον ποταμό κατοικιών.
      Μ ε τις βροχές του τελευταίου εξαμήνου περίπου νομίζω ότι όλοι είδαμε την κατάσταση στους δρόμους πίσω από τη Νομαρχία και τα πλημμυρισμένα υπόγεια στην Ηφαιστίωνος.
      Τα νάιλον και τα τσουβάλια με άμμο είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή και κατά τα άλλα ο τσιμενταύλακας του Εδεσσαίου θα μας έλυνε τα προβλήματα

      Διαγραφή
    3. Μετσκα γκε-λι η στάση σου για το αντιπλημμυρικό θα σε κόψει και από υποψήφιο από τον καημενουλι τον Γιαννουλη

      Διαγραφή
  2. ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΓΙΑΝΝΟΥ. ΑΝ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΔΩΡΟ ΤΟΝ ΣΤΑΜΚΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟ. ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΣΕ ΠΙΣΤΕΣ ΜΟΤΟ ΚΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΜΗΝΟ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ. ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΑΧΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΗΓΟΝΤΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΛΗΓΟΝΤΕΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετά σου λέει βοηθάμε, νοιαζόμαστε για τους αγρότες. Καλό θα είναι μια φορά να αναρτήσετε και για την άρδευση τι έργα έχουν γινει, εδώ γελάμε, την τελευταία δεκαετία. Δυστυχώς, όσο και να δείχνετε τι γίνεται σε διπλανούς δήμους δεν ξυπνάει ο Έδεσσαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γατάκια ή είστε άσχετοι και ρίχνετε άσφαιρες μπαλωθιές για εντυπώσεις ή είστε χαιρεκακοι και διεστραβλωνετε σκοπίμως την αλήθεια . Και τα δύο είναι
    κακοήθεια. Ακούστε είναι υπό εγκ ριση γατάκια για Αγροτική οδοποιία 1000000 ευρώ και για βελτίωση του αρδευτικου δικτύου 2200000 ευρώ. Τι δεν καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι τρύπες γιατί ακόμα δεν φτιάχτηκαν ;ίσως τώρα τον χειμώνα με τις βροχεσ.ψευτεσ όλοι.και οι μεν και οι δε

      Διαγραφή
    2. ΑΔΕΡΦΕ ΑΝ..... ΚΑΙ ΟΤΑΝ.... ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1.000.000 ΠΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΛΙΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.772.000 ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ AYTO TO ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
      ΣΚΥΔΡΑ : 6.000.600
      ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : 2.995.330
      ΑΡΙΔΑΙΑ : 2.872.178
      ΓΚΕΓΚΕ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.