Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις στον ΙΝ Κωνσταντίνου και Ελένης



Με τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις και την συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκε η μνήμη των αγίων θεοστέπτων, Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό της πόλεως των Γιαννιτσών.
Το απόγευμα της Κυριακής 19/5 πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή τμήματος του Τιμίου Σταυρού στα προπύλαια του Ιερού Ναού από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Κοσμά Γρηγοριάδη και τους εφημερίους της ενορίας και εν συνεχεία τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός.
Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 20 Μαΐου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Εφραίμ Ανθίμου με την συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Γιαννιτσών, Πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννου Σπυρίδη, και πολλών κληρικών της πόλεως. Κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Εφραίμ αναφερόμενος στους τιμωμένους αγίους, Κωνσταντίνο και Ελένη. Εξήρε την προσωπικότητά τους και εστίασε ιδιαίτερα στον άγιο Κωνσταντίνο και στην στήριξή του προς την Εκκλησία.
Την ημέρα της εορτής (21/5) τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Κατά την ομιλία του τόνισε ότι ο άγιος Κωνσταντίνος προβάλλει σήμερα ως πρότυπο και παράδειγμα ήθους και αρετής και οδηγός προς την αγιότητα. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για την τήρηση των προγονικών ελληνοχριστιανικών παραδόσεων και για την μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενεές. Μετά την Οπισθάμβωνο ευχή έγινε η ευλόγησις των κολλύβων των Αγίων, ενώ κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο προεστώς, οι ιερείς και το εκκλησίασμα ευχήθηκαν στον εορτάζοντα εφημέριο του ιερού ναού, π. Κωνσταντίνο Κωνσταντάκη.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο, ενώ το βράδυ τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία.
Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καρασμάνης και Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Ε. Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.